Wildlife Garden
Paal Zwart WG905
€17,95 €16,95
Wildlife Garden
Multifeeder Voederschuur Rood - WG221
€57,95 €54,95
CJ Wildlife
Voederhuis Madison op paal/basis
€80,95 €76,95
CJ Wildlife
Voederhuis Detroit op paal/basis
€76,95 €66,95
Esschert Design
Voederhuis op paal
€22,95
Vogelbescherming Nederland
Vogelvoederhuis op paal Dalvik
€62,95 €57,95
CJ Wildlife
Voederpaalsysteem
€29,95 €24,95
CJ Wildlife
Voederpaal Tambora
€39,95 €36,95
Secret Garden
Staande voedertafel met dak
€39,95 €32,95
Esschert Design
Voedertafel antraciet/wit op Paal - FB408
€36,95 €31,95

Voederhuisjes op paal kopen

Wil je helemaal los gaan met het (bij)voeren van tuinvogels? Dan is een voederhuisje op paal een ware uitvinding voor jou! Onze voederhuisjes bevatten meestal verschillende soorten silo's en bakjes waarmee je verschillende soorten vogelvoer kunt aanbieden.

Wat is een voederhuisje op paal?

Met een voederhuisje op paal kun je de vogels die jouw tuin bezoeken op een veilige hoogte voorzien van diverse lekkernijen. Met een voederhuisje op paal help je de vogels in jouw omgeving. Daarnaast is het ook nog eens een leuke toevoeging aan je tuin. Naast een voederhuisje op paal zijn er ook hangende voederhuisjes. Deze voederhuisjes kun je bijvoorbeeld aan een boom hangen of monteren aan de schutting. Ook zijn er voederhuisjes op voet. Deze zijn vaak voorzien van één grote plateau onder een afdak waar je vogelzaad op kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan de stijlvolle voederhuis Madison van CJ Wildlife.

Verschillende soorten voederhuisjes op paal

Er zijn verschillende soorten voederhuisjes op paal verkrijgbaar. Denk aan landelijke voederhuisjes, of aan moderne voederpalen met gepoedercoat metaal. We hebben voederhuisjes die vervaardigd zijn uit verschillende hoogwaardige materialen. Van roestvrijstaal tot vurenhout en van keramiek tot kunststof. Voor elke tuininrichting is er zo wel een leuk bijpassend huisje verkrijgbaar. Naast het uiterlijk van de voederhuis op paal zit er nog een belangrijk verschil tussen de producten: de indeling. Het ene voederhuis heeft meer feeders dan de ander. Afhankelijk van je wensen en de grootte van je tuin zijn er verschillende varianten verkrijgbaar. Een populaire voederhuis op paal is de voederstation in cadeauverpakking van Buzzy Birds. Naast dat je verschillende soorten vogelvoer kunt aanbieden biedt dit voederstationnetje ook nog eens de mogelijkheid aan vogels om een frisse duik te nemen. Er zit namelijk een klein vogelbadje bij die je gemakkelijk kan vullen met vers (kraan)water.

Voordelen voederhuisje op paal

Een voordeel van een voederhuisje op paal is dat je deze bijna overal wel kunt installeren. In tegenstelling tot een voederhuis op een voet, die je alleen op een vlakke ondergrond kan plaatsen, kun je een voederhuis op paal ook op ongelijke grond plaatsen. Je hoeft de paal alleen maar in zachte ondergrond te steken. Een voederhuisje op paal neemt een stuk minder ruimte in beslag. Dus ook in de kleinere tuinen komt zo’n voederhuisje goed van pas. Een bijkomend voordeel van de meeste voederhuisjes op paal is dat je verschillende soorten voedersilo's en bakjes hebt waarmee je meerdere soorten vogelvoer tegelijk aan kunt aanbieden. Ideaal voor het voeren van noten en zaden. Des te meer variatie aan voedsel, des te meer vogels je tuin zullen bezoeken! Met een voederhuisje op paal zit je dus altijd goed.

Vogelvoer voor in jouw vogelvoederhuisje op paal

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om het soort vogelvoer dat je kan aanbieden met een vogelvoederhuis op paal. Een vogelvoederhuis is bijna altijd voorzien van meerdere feeders waar je allerlei maaltijden in op kan bergen. Denk bijvoorbeeld aan vetblokken, die je tijdens de wintermaanden kunt aanbieden om zo de vogels een handje te helpen om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Sommige voederhuizen op paal zijn ook voorzien van een haak, waaraan je bijvoorbeeld pindaslingers en mezenbollen kunt hangen. De meeste voederhuizen op paal zijn beschikken over silo’s. Deze silo’s lenen zich uitstekend voor het uitserveren van strooivoer. De silo’s zijn afgeschermd met plexiglas en een dakje zodat het voer niet nat is na een regenbui en langer vers blijft.

Hoe maak ik mijn voederhuisje op paal schoon?

Door je voederhuisje op paal schoon te houden voorkom je dat er ongedierte in de tuin komt. Het is slechts een kleine moeite om het voederhuisje schoon te maken. We raden aan om eenmaal per jaar een schoonmaakbeurt te plegen. Gebruik enkel heet water en maak hiermee de verschillende feeders goed schoon. Gebruik een schoonmaakdoekje of een borsteltje als er etensresten of schimmels vastzitten aan de bodem. Trek een paar handschoenen aan voordat je begint. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want hiermee schrik je de vogels af. Ook is dat ongezond voor de vogels. Ook wanneer je een voederhuisje op paal hebt met een waterschaaltje, is het aan te raden om het water daarvan regelmatig te verversen.

Let hier op bij het aanschaffen van een voederhuisje op paal

Welk voederhuisje op paal je ook besteld: vogels worden er ongetwijfeld erg vrolijk van. Het is ook nog eens een leuke bezigheid om vogels te voeren. Al helemaal wanneer ze zich in grote getallen verzamelen in en nabij je voederhuis. Dit zal ook zeker gebeuren zodra je ze een lekkere maaltijd aanbiedt. Qua vogelvoer kan je wat dat betreft bijna niet misgaan. Maar, moet je nog ergens op letten bij het aanschaffen van een voederhuisje op paal? In principe maakt het niet zoveel uit, zolang je maar een plekje vrij hebt in je tuin waar de voederhuis goed tot zijn recht komt. Is je achtertuin betegeld? Dan kan je ervoor kiezen om een hangend voederhuisje te kopen. Heb je een border waar nog een plekje vrij is voor een voederhuis? Dan zal een voederhuis op paal zeker niet misstaan. Wil je jouw gazon wat opvulling geven? Kijk dan ook eens naar een voederhuis op voet.

Voederhuisje op paal kopen bij Tuindirect

Op zoek naar een voederhuisje op paal? Bij Tuindirect vind je een breed aanbod aan verschillende soorten voederhuisjes waarmee je jouw tuin kan verrijken. Voor leuke voederhuisjes op paal en ook voor andere vogelhuisjes ben je bij ons aan het juiste adres. En over het algemeen geldt: voor 17:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!