CJ Wildlife
Zonnepitten 2,5kg
€8,95
Vogelbescherming Nederland
Premium Pinda's - 4 Ltr
€15,95
Vogelbescherming Nederland
Afsluitbare zak meelwormen 100 gr.
€8,95 €6,95
Bird Food
Winterpakket - 9-delig
€6,95
CJ Wildlife
Gedroogde meelwormen in pot 440gr
€18,95 €17,95
CJ Wildlife
Pinda's - 2.5 KG
€14,95
Ruvo
Pinda's 2kg
€11,95
Vogelbescherming Nederland
Premium pinda's 12,5 kg
€46,95 €51,95
Vogelbescherming Nederland
Zonnepitten (gestreept) 10 kg
€25,95 €23,95
Hadivo
Meelwormen 5kg
€82,95
Hadivo
Doppinda's vogelvoer 10 KG
€46,95 €41,95
Ruvo
Pinda's 25KG Tuinvogelvoer
€104,95 €94,95

Vogelzaad

Enkelvoudig voer is voer dat dient als extraatje of als aanvulling op het dagelijkse dieet. Af en toe kan een extraatje heel lekker zijn en het is dan een zeer gewaardeerde lekkernij. Het is belangrijk om tuinvogels wat extra voedingsstoffen te geven. Zeker tijdens de koudere maanden wanneer er al snel voedseltekorten ontstaan. De winter is een seizoen dat veel vraagt van vogels. Het is lastiger voor vogels om aan voldoende voeding te komen. Het is kouder, de weersomstandigheden zijn slechter en er ligt vorst of sneeuw. Vandaar dat het geven van - vetrijk - voer de gezondheid van tuinvogels bevordert. Dit hoef je natuurlijk niet alleen in de winter te geven! In alle andere seizoenen kan enkelvoudig voer ook gewoon gegeven worden. Enkelvoudig voer is doorgaans ideaal om te serveren in een bijpassende voedersilo. Ook deze voersystemen hebben we in allerlei soorten en maten! Zo hebben we speciale pindasilo's en silo's voor vogelzaadjes. 
 

Welke soorten vogelzaden hebben wij in het assortiment?

Er zijn talloze enkelvoudige zaden verkrijgbaar. Tuindirect maakt onderscheidt tussen de volgende soorten:

  • Pinda’s: zijn de meest gewaardeerde notensoort van de pimpelmezen, putters, koolmezen, grote bonte spechten, merels, vinkenen roodborsten. Pinda’s zijn een belangrijke bron van vetten en eiwitten. Deze combinatie zorgt voor een verzadigend gevoel en daarnaast zijn pinda’s erg smakelijk.

  • Gedroogde meelwormen: zijn geliefd door merels, roodborsten, huismussen en winterkoningen. Meelwormen zijn eiwitrijk en leveren veel energie.

  • Zonnebloempitten: zijn vaak in grote hoeveelheden en voor weinig geld te verkrijgen. Ze zijn eenvoudig te winnen en zitten boordevol belangrijke ingrediënten, zoals olie, vitamine E en andere voedingsstoffen, zoalsmagnesium en selenium. Dankzij de vezels die erin zitten in combinatie met het vet wordt het verzadigingsgevoel versterkt.