Geen producten gevonden...

Gedroogde meelwormen

Het is hartstikke leuk om te zien hoe tuinvogels genieten van een maaltijd die je ze hebt voorgeschoteld. Wil je jouw tuinvogels een keer extra verwennen? Biedt dan eens (gedroogde) meelwormen aan! Meelwormen vormen een gezonde voedselbron voor vogels. Ze zitten boordevol eiwitten waar vogels veel energie van krijgen.

Gedroogde meelwormen serveer je het beste in het voorjaar, wanneer de vogels druk bezig zijn met het vinden/ maken van een geschikt nestelplekje. Het vinden van een geschikt nestelplekje kan een uitdagende opgave zijn voor vogels. Je zou ze een handje kunnen helpen door een nestkastje in de tuin te plaatsen. 

Je kunt meelwormen ook tijdens de winter aanbieden. Tuinvogels hebben tijdens deze periode extra veel energie nodig om hunzelf te weren tegen de koude weersomstandigheden. Om het feest compleet te maken, zou je dus meelwormen kunnen toevoegen als 'bijgerecht' naast een wintermix. Tuinvogels krijgen dan niet alleen voldoende vet binnen, maar ook voldoende eiwitten. Zo komen ze probleemloos de winter door!

Meelwormen zijn erg gezond en bevatten de benodigde voedingsstoffen die tuinvogels nodig hebben om het jaarrond goed te kunnen functioneren. En als kers op de taart: kleine tuinvogels als mezen en roodborstjes zijn er dol op! Je zult ervan opkijken hoeveel vogels je tuin weten te vinden, nadat je meelwormen hebt geserveerd.