Wildlife Garden
Multiholk De Stijl - WG1124
€48,95 €43,95
Wildlife Garden
Foderlada Bruin Voederschuur - WG220
€57,95 €51,95
Wildlife Garden
Combi Voersilo Zaad
€24,95 €20,95
Wildlife Garden
Vogelvoederhuis met bad Rood - WG352
€48,95 €45,00
Esschert Design
Wandvoederschaal - FB266
€9,95
Wildlife Garden
Multiholk New England - WG1122
€48,95 €43,95
Wildlife Garden
Multifeeder Voederschuur Rood - WG221
€57,95 €54,95
CJ Wildlife
Voederhuis Madison op paal/basis
€80,95 €76,95
CJ Wildlife
Zadensilo Adventurer (2 maten)
€22,95 €18,95
Esschert Design
Wandvoederschaal- en badje van gietijzer
€16,95 €14,95

Voederhuisje kopen

Je tuinvogels op een juiste manier voeden? Serveer de maaltijd dan in een voederhuisje! Door het vogelvoer in een voederhuisje te serveren, kunnen tuinvogels veilig en ongestoord genieten van een maaltijd. Het hele jaar door!

Wat is een voederhuisje?

Met een vogelvoederhuisje help je tuinvogels het hele jaar door. Een gevuld voederhuisje komt extra goed van pas wanneer de temperatuur tot onder het vriespunt zakt. Met het plaatsen van een voederhuisje kun je tuinvogels voorzien van vogelvoer. Tijdens de wintermaanden kan het voor vogels een groots karwei zijn om aan voldoende voeding te komen. Het gaat dan dubbel op: aan enerzijds gaat de lichaamstemperatuur drastisch omlaag en anderzijds is voedsel steeds moeilijker te vinden. Al helemaal wanneer er een flinke pak sneeuw ligt. Ook in de zomer kan het geen kwaad om vogels wat bij te voeren. Tijdens de prille zomermaanden zijn vogels namelijk actief aan het zoeken naar voedsel voor hun jongen. Vogels zijn dan wel zelfvoorzienend, maar hulp is natuurlijk altijd welkom. Hulp kun je bieden door simpelweg een vogelvoederhuisje met heerlijke lekkernijen te plaatsen.

Soorten voederhuisjes

Je tuinvogels op de juiste manier voeden? Dat kan met een voederhuisje. Waar je wel rekening mee zou moeten houden, is dat er verschillende vogelvoederhuisjes zijn die elk ‘gespecialiseerd’ zijn in het opslaan van een bepaald soort vogelvoer. Denk bijvoorbeeld aan een vetbolhouder. Dit is een voedersysteem die uitsluitend geschikt is voor vetbollen en dus niet voor losse, dunne vogelzaden.

Voederhuisje hangend

Hangende voederhuisjes zijn een ware uitkomst voor de mensen die weinig ruimte hebben in de tuin, of misschien helemaal geen tuin hebben maar een balkon. Hangende voederhuisjes nemen weinig ruimte in beslag. Hangende voederhuisjes kun je op een subtiele manier in je omgeving plaatsen. Of je het huisje nou aan een boom hangt, of bevestigd aan de muur: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Vetbolhouder

Vetbollen, of mezenbollen, zijn caloriebommen die zeer goed in de smaak vallen bij tuinvogels. Het is een typische winterse snack die boordevol energie en vitaminen zit. Onze vetbollen bestaan voor 100% uit dierlijke vetten; ze zijn dus ook nog eens hartstikke gezond! Als je vetbollen serveert, dan kan je deze het beste in een vetbolhouder stoppen. Niet alleen omdat je dan meerdere vetbollen tegelijk kunt aanbieden, maar ook omdat je dan geen netjes hoeft te gebruiken. We adviseren onze klanten altijd om mezenbollen zonder net te serveren. Laat je de vetbol in het netje, dan loopt het vogeltje gevaar dat die daarin verstrikt raakt. Dit is levensgevaarlijk en dat risico wil je liever niet nemen. Een vetbolhouder is dan ook dé oplossing voor het aanbieden van deze gewilde snack.

Pindakaaspothouder

Waar je vogels wel niet allemaal blij mee kan maken! Een pot pindakaas. Nee, dit is geen pindakaas die jij en ik wel eens op ons broodje smeren. Er zit een belangrijk verschil tussen vogelpindakaas en pindakaas voor menselijke consumptie. Vogelpindakaas bevat ongebrande pinda’s. Bovendien zijn ze zoutloos. Vogelpindakaas is een calorie- en olierijke snack die je gemakkelijk kan aanbieden in een pindakaaspothouder. De naam verklapt het al, in een pindakaaspothouder kun je vogelpindakaas stoppen. Je kunt het vervolgens eenvoudig op een plek ophangen waar geen (huis)dieren bij kunnen komen.

Voederhuisjes op paal

Een altijd handige manier om vogels te voeren is door het aan te bieden in een voederhuisje op paal. Een dusdanig voederhuisje is echt van alle gemakken voorzien! De voederplaats is automatisch op een veilige hoogte, waar (huis)dieren niet snel bij kunnen komen. Vogels kunnen veilig gebruik maken van vogelhuisjes op een voet. Het voer blijft lang vers, doordat de voederplek is afgeschermd door het afdakje. Een voederhuisje op paal ook goed toegankelijk, aangezien vogels het vogelhuisje van alle hoeken kunnen binnenvliegen. Ten slotte, ook niet geheel onbelangrijk: voederhuisjes op een standaard geven een landelijke uitstraling aan je tuin. Kortom, het geeft je buitenplaats inrichting en veel gezelschap van leuke vogels.

Raamvoederhuisje

Wil jij op de eerste rang genieten van vogels die aan het smikkelen zijn van jouw vogelvoer? Met een raamvoederhuisje heb je er echt het beste zicht op! Een raamvoederhuisje is transparant, dus je kan precies zien wat er allemaal gebeurt. Zelfs wanneer je achterovergeleund in je luierstoel ligt, kun je een blik werpen op het raamvoederhuisje. Dit voederhuisje kun je namelijk rechtstreeks aan je raam ophangen door het te bevestigen met de meegeleverde zuignappen. In een raamvoederhuisje kun je eenvoudig vogelzaden en strooivoer gooien door het dakje te openen.

Wat voor soort vogelvoer moet er in een voederhuisje?

We hebben veel soorten vogelvoer in ons assortiment, maar niet elk voer past in elk voederhuisje. Strooivoer stop je bijvoorbeeld niet in een vetbolhouder. Fijne vogelzaden, zoals 4-seizoenen strooivoer en zonnebloempitten, kunnen het beste in een voedersilo gestopt worden. Onder voedersilo’s maken we nog onderscheid tussen silo’s voor zaden en silo’s voor noten. De voedersilo voor zaden is volledig afgesloten, waardoor het vogelvoer niet uit de silo kan vallen. De silo’s voor noten zijn vaak afgerasterd met gaas en kleine mazen. Hierdoor kunnen de vogels de pinda’s en andere noten rechtstreeks uit de silo halen, zonder dat deze er meteen uitvallen. Vogels weten er wel raad mee! Naast voedersilo’s zijn er ook voederhuizen op een poot verkrijgbaar. Deze voederhuisjes hebben meestal een grote plateau waar allerlei soorten vogelvoer op aangeboden kan worden. Meestal biedt zo’n voederhuis ook de mogelijkheid om vetvoer als mezenbollen en kokosnoten op te hangen.

Waar hang ik mijn voederhuisje op?

Kies allereerst een open, beschutte plek waar vogels ongestoord kunnen eten zonder dat ze worden lastig gevallen door andere dieren. Vogels stellen hun privacy op prijs, maar het voederhuisje moet natuurlijk wel goed zichtbaar zijn. Houdt dan ook altijd een veilige hoogte aan van ongeveer twee meter. Plaats het voederhuisje bijvoorbeeld in de border. Mocht het nodig zijn dat vogels toch op de vlucht slaan tijdens een dreigende situatie, dan kunnen ze snel schuilen in de beplatingen. Een andere geschikte plek om een voederhuisje op te hangen is in de buurt van een meidoorn- of bramenstruik. Hier kunnen vogels eenvoudig en snel een tussenlanding maken.

Hoe groot mag een vogelhuisje zijn?

Des te groter het vogelhuisje, des te meer vogelvoer je tegelijkertijd aan kunt bieden. En des te meer vogelsoorten naar je tuin toe komen. Desondanks hoeft een vogelhuisje niet per se groot te zijn. Zeker zelfgemaakte, grote vogelhuisjes kunnen kwetsbaar zijn tijdens storm of andere extreme weersomstandigheden. Het is voor vogels fijn dat ze hun pootjes goed kunnen strekken in het vogelhuisje, maar ze zullen niet meer ruimte gebruiken dan dat ze nodig hebben. Ben je van plan om een vogelnestkastje te plaatsen, kijk dan van te voren wat een gangbare maat is. Voor vogels is klein en knus zelfs beter, aangezien een kleine ruimte warmer blijft dan een grote ruimte.

Voederhuisje kopen bij Tuindirect

Een vijfgangen menu serveer je niet op de grond, maar in een bijpassend voederhuisje. Serveer je vogel maaltijden op de juiste manier; met een voederhuisje! Voederhuisjes zijn bij Tuindirect verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Vogelvoederhuisjes bestel je voordelig en veilig online bij Tuindirect, dé webshop die je bezoekt voor kwaliteitsproducten op gebied van vogels en andere tuindieren.