Strooivoer voor vogels

Ben jij op zoek naar gezond en lekker strooi- en silovoer voor tuinvogels? Zoek niet verder! Het gaat om mengsels van verscheidene soorten zaden, rijk aan energie en vitaminen, waar vogels dol op zijn!

Er bestaan verschillende soorten vogelvoer. Strooivoer is daar één soort van. Het is gemixt voer dat een combinatie is van zaden, pitten en granen. Te denken aan zonnebloempitten, gebroken maïs, tarwekorrels, meelwormen en pinda’s. Aangezien we een rijkelijk assortiment aan strooivoer hebben, kun je rekening houden met de seizoenen en de vogels hierin ondersteunen. Strooivoer met extra eiwitten en vetten zijn juist in de winter erg zinvol! Zoals de naam al weggeeft is strooivoer om te ‘strooien’. Dit kun je in de tuin verspreiden, maar je kunt het ook in een vogelvoederhouder of een voedersilo stoppen.
 
Iedere vogel is uniek en iedere vogel zal op zijn of haar eigen manier op zoek gaan naar eten. Sommige vogels vinden een (hangend) voederhuisje of staande houder niet prettig en andere vogels juist weer wel. Af en toe heb je wat grotere vogels er tussen die voorrang opeisen, zoals kraaien en eksters. Als je merkt dat het eten enkel opgegeten wordt door deze grote vogels en je hebt dat liever niet, verstop het strooivoer dan op beschutte plekjes, bijvoorbeeld onder een haag. Daar zullen de grote vogels niet zo snel komen.

Welke soorten strooivoer hebben wij in het assortiment?

  • Suet vogelvoer: is voer dat op een speciale manier is samengesteld. Het bestaat uit vet en meel. Dit kan een combinatie zijn van bijvoorbeeld tarwemeel, pindameel, rundvet en insectenmeel. De samenstelling van deze ingrediënten maakt het voer heel eiwit- en calorierijk. Eiwitten en vetten zijn belangrijke voedingsstoffen voor vogels, sowieso in het najaar wanneer het seizoen veel van hun vraagt.

  • 4-seizoenen strooivoer: geeft eigenlijk al aan wat het voer doet. De samenstelling van dit voer bevat alles wat de vogels nodig hebben en dat het gehele jaar door! Sommige seizoensvoeren bevatten extra voedingsstoffen voor meer energie of zijn samengesteldvoor het winterseizoen om aan de behoeften van de vogels te kunnen voldoen. Deze strooivoeren heten ‘wintermixen’ en heb je in verschillende formaten te verkrijgen.

  • Schilvrije vogelvoer: is een combinatie van ingrediënten die zijn ontdaan van hun schil. Het scheelt opruimen van etensresten en soms wil het wel eens gebeuren dat schilletjes leiden tot onkruid. Als je dit liever niet hebt, dan is schilvrije vogelvoer een goed product voor jou!

  • Premium vogelvoermix voor de silo: is speciaal vogelvoer voor de kieskeurige vogels. Soms worden bepaalde ingrediënten niet gegeten. Een specifieke groep vogels vertoont dit gedrag meestal. Hun voorkeur treft calorierijke zaden en pitten, zoals zonnebloempitten, pinda’s en een tarwesoort, zoals gerst of havermout. Koolmezen, pimpelmezen, huismussen, vinken en groenlingen, vinden het erg fijn als je dit voer hun koopt, want zij kunnen nog wel eens kieskeurig zijn.

Strooivoer voor vogels kopen bij Tuindirect

Strooivoer voor tuinvogels bevatten doorgaans meer verzadigende ingrediënten dan andere soorten vogelvoer. Over het algemeen kunnen zowel huisvogels als tuinvogels hetzelfde strooivoer nuttigen. Echter zijn tuinvogels overgeleverd aan weersomstandigheden en zijn ze veelal actiever. Voor deze vogels is dit voer dan ook bedoeld. Als het goed is ben je inmiddels op de hoogte van wat strooivoer is en de soorten die er zijn. Neem een kijkje in ons assortiment en de kans is groot dat je een product zult vinden dat aansluit bij jouw situatie. Mocht je graag advies willen ontvangen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Strooivoer bestel je voordelig bij Tuindirect!