Verzenden & retourneren

VERZENDEN & RETOURNEREN

Als Tuindirect.com voeren wij het volgende beleid qua verzenden & retourneren, binnen Nederland en België.


Verzendtijd:

1 - 3 werkdagen indien voorradig. In 95% van de gevallen bedraagt de levertijd slechts 1 werkdag!
3 - 5 werkdagen indien niet voorradig

Verzenden naar België kan 1 werkdag langer duren, maar in de praktijk wijken levertijden naar België niet of nauwelijks af. 

Verzenden:
Alle bestellingen worden met Post NL pakketpost verzonden.

PostNL pakketpost garandeert een snelle en betrouwbare levering.

Overdag niet thuis? Kies dan voor aflevering of een servicepoint bij u in de buurt! Met meer dan 850 servicepoints in Nederland zit er altijd ééntje bij u in de buurt. Meestal betreft het een supermarkt, drogist, gemakswinkel, tankstation etc. Afhalen kan dan door de week of in het weekend. Ligt er een pakje voor u klaar bij een Servicepoint? Dan wordt er automatisch een sms of email naar je verzonden. Wordt het pakje niet direct opgehaald, dan ontvang je nog twee herinneringsberichten.

Zien waar een servicepoint bij u in de buurt is? Klik hier voor het overzicht!

U kunt tijdens uw bestelling eerst gewoon uw eigen adresgegevens invoeren en bij de het kiezen van de verzendmethode geeft u aan 'afleveren op een servicepoint'. Dan wordt automatisch het servicepoint geselecteerd dat het dichtste bij u in de buurt is.

Verzendkosten*:

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwe voorwaarden verzendkosten vanaf 01-01-2020:

Standaard verzendkosten bedragen €4,95 binnen Nederland en €7.95 naar België en Duitsland.

De verzendtarieven gaan veranderen door PostNL (zie BLOG) en wij hebben - na lang nadenken – besloten om daarin mee te gaan. Door verzendkosten te rekenen voor alle bestellingen, ongeacht de waarde van het totaal bedrag, hoeven wij de kosten van onze aangeboden producten niet enorm te veranderen om te compenseren met de tariefstijging.

Het is met deze reden dat wij hebben besloten om per 1 januari 2020 gratis verzending af te schaffen op onze webshops en dat de standaard verzendkosten € 4,95 bedraagt.

 

Zie onze blog voor meer informatie:

https://www.tuindirect.com/blogs/blog/verzenden-is-niet-gratis/

____________________________________________________________________________________________________________________________________________Retourneren / Herroepingsrecht:
Alle producten die wij verzenden worden altijd grondig gecontroleerd voordat ze daadwerkelijk worden afgegeven aan de koerier die uw pakket gaat uitleveren. Kwaliteit en zorgvuldigheid staan bij ons hoog in het vaandel, maar dat geldt ook zeker voor het geval dat u uw product retour wenst te sturen of niet tevreden bent. In dat geval hanteren wij de volgende procedure:


Alle bestelde producten kunnen binnen 14 dagen na ontvangst bij ons aangemeld worden voor retour. Het retourformulier kunt u hier downloaden. Het ingevulde retourformulier kunt u per mail verzenden naar: [email protected]

Indien mogelijk moeten retourproducten in de originele verpakking aan ons teruggestuurd worden. Het product mag niet beschadigd zijn en dient in zo oorspronkelijk mogelijke staat te verkeren. Gezien de mogelijke schade aan de meststoffen, kunnen wij geen geopende plastic verpakkingen als retour accepteren. De plastic verpakking is doorzichtig, dus u kunt van buitenaf zien of er al dan niet iets aan het product mankeert. Bij de dichte papieren verpakkingen geldt dit uiteraard niet.

Na het invullen en insturen van het retourformulier kunt u binnen 14 dagen het product aan ons retoursturen. De aanschafwaarde inclusief verzendkosten die u heeft betaald zullen binnen 14 dagen na ontvangst van het retourformulier u worden terugbetaald. De kosten voor het retour zenden zelf zijn wel voor rekening van de klant.   

Wilt u een product retourneren neem dan contact met ons op via de Klantenservice of stuur een e-mail naar [email protected]