Verzenden en retourneren bij Tuindirect.com

Als Tuindirect.com voeren wij het volgende beleid qua verzenden & retourneren, binnen Nederland en België.

 

Verzenden

Bestellingen worden standaard met PostNL Pakketpost verzonden tenzij het een grote bestelling betreft. Om logistieke redenen wordt
er gekozen voor een levering op een pallet. Palletzendingen worden uitgevoerd door Sluyter/Transmission. 

Voor een uitgebreid overzicht van de bezorgopties en het bezorgschema verwijzen we je graag naar deze pagina

 

Verzendtijd

Nederland 1 - 3 werkdagen indien voorradig
  3 - 5 werkdagen indien niet voorradig
België Kan één (1) werkdag langer duren, maar in de praktijk wijken levertijden niet of nauwelijks af


Overdag niet thuis?
Kies dan voor aflevering op een servicepoint bij jou in de buurt! Met duizenden servicepoints in Nederland en België zit er altijd ééntje bij jou in de buurt.
Meestal betreft het een supermarkt, drogist, gemakswinkel, tankstation etc. Afhalen kan dan door de week of in het weekend. Ligt er een pakje voor je klaar bij een Servicepoint?
Dan wordt er automatisch een sms of email naar je verzonden. Wordt het pakje niet direct opgehaald, dan ontvang je nog twee herinneringsberichten.

Je kunt tijdens het bestellen eerst gewoon je eigen adresgegevens invoeren en bij de het kiezen van de verzendmethode geef je aan 'afhalen'.
Dan wordt automatisch het servicepoint geselecteerd dat het dichtste bij jou in de buurt is, maar dat kun je nog aanpassen naar een ander afhaalpunt van of DPD of PostNL
door te klikken op 'Kies een ander afhaalpunt'.

 

Verzendkosten

De onderstaande verzendkosten zijn éénmalig, wel werken wij op basis van gewichten. Dit omdat verzenden van grote en zware pakketten simpelweg extra geld kost. 

Voorbeeld: Als u 5 zakken van 25kg mest besteld, dan moeten wij dit verzenden in 5 dozen. Wij betalen per doos een bedrag aan de vervoerder. Ook niet te vergeten dat elke lege doos ons ook geld kost. Wij moeten in totaal betalen voor:

  • 5 dozen
  • 5 keer de tape/plakband voor de dozen
  • 5 keer de verzendkosten

U betaald eenmalig hier een bedrag voor.

Nederland:

€  4,95    Nederland tot 20kg (Standaard verzending)

€  8,95    Nederland 20kg tot 40kg (Standaard verzending)

€  12,95   Nederland 40kg tot 60kg (Standaard verzending)

€  16,95   Nederland 60kg tot 80kg (Standaard verzending)

€  20,95   Nederland 80kg tot 100kg (Standaard verzending)

€  24,95   Nederland 100kg tot 120kg (Standaard verzending)

€  28,95   Nederland 120kg tot 140kg (Standaard verzending)

€  32,95   Nederland 140kg tot 160kg (Standaard verzending)

€  36,95   Nederland 160kg of meer (Standaard verzending)

 

België / Duitsland / Luxemburg 

€  6,95    België tot 20kg (Standaard verzending)

€  12,95    België 20kg tot 40kg (Standaard verzending)

€  18,95  België 40kg tot 60kg (Standaard verzending)

€  24,95  België 60kg tot 80kg (Standaard verzending)

€  30,95  België 80kg tot 100kg (Standaard verzending)

€  36,95  België 100kg tot 120kg (Standaard verzending)

€  42,95  België 120kg tot 140kg (Standaard verzending)

€  48,95  België 140kg tot 160kg (Standaard verzending)

€  54,95  België 160kg tot 180kg(Standaard verzending)

€  60,95  België 180kg of meer(Standaard verzending)

 

Retourneren / Herroepingsrecht

Alle producten die wij verzenden worden altijd grondig gecontroleerd voordat ze daadwerkelijk worden afgegeven aan de koerier die jouw pakketje gaat uitleveren. Kwaliteit en zorgvuldigheid staan bij ons hoog in het vaandel, maar dat geldt ook zeker voor het geval dat je het product retour wenst te sturen of niet tevreden bent. In dat geval hanteren wij de volgende procedure:

Alle bestelde producten kunnen binnen 14 dagen na ontvangst bij ons aangemeld worden voor retour. Het retourformulier kun je hier downloaden, of klik op de afbeelding hiernaast. Het ingevulde retourformulier kan per mail verzonden worden naar: [email protected] of je mag het formulier printen en bij de doos indoen.

Indien mogelijk moeten retour producten in de originele verpakking aan ons teruggestuurd worden. Het product mag niet beschadigd zijn en dient in zo oorspronkelijk mogelijke staat te verkeren. Gezien de mogelijke schade aan het graszaad, kunnen wij geen geopende plastic verpakkingen als retour accepteren. De plastic verpakking is doorzichtig, dus je kunt van buitenaf zien of er al dan niet iets aan het product mankeert. Bij de dichte papieren verpakkingen geldt dit uiteraard niet.

Na het invullen en insturen van het retourformulier mag je binnen 14 dagen het product aan ons retoursturen. De aanschafwaarde inclusief verzendkosten* die je hebt betaald zullen binnen 14 dagen na ontvangst van het retourformulier worden terugbetaald. De kosten voor het retourzenden zelf zijn wel voor rekening van de klant.  

Retourformulier

 

* Dit geldt alleen als de gehele bestelling retour komt, indien een gedeelte van de bestelling retour komt dan worden de verzendkosten niet gecrediteerd.


Wil je een product retourneren neem dan contact met ons op via de Klantenservice of stuur een e-mail naar [email protected]