Esschert Design
Grey Metal Pindasilo
24,95 12,00
Esschert Design
Vogelvoerdersilo groen
8,95 4,00
Esschert Design
Groene notensilo - FB536
7,95 4,00
Esschert Design
Notensilo met bladerdak
13,95 6,00
Esschert Design
Bladvoederhanger
9,95 5,00

Voedersilo voor vogels

Waar een vogelbadje tegen de hitte in de zomer helpt, zal een voedersilo vogels de winter door helpen. Je kunt tuinvogels echter het hele jaar door bijvoeren met een voedersilo. Een voedersilo is zeer praktisch en hygiënisch. Tuinvogels kunnen namelijk niet door het voer lopen of in het voer zitten, maar klemmen zich vast aan de voedersilo. Een voedersilo zal, vooral in de winter, nogal ondersteunend zijn voor de meeste tuinvogels. Ook ziet een voedersilo er leuk uit en je trekt er ook nog eens meer tuinvogels mee. Uitzicht gegarandeerd!  

Wat is een vogelvoedersilo?

Het klinkt misschien heel simpel: vogels voeren. Toch zijn er veel verschillende mogelijkheden waarop je tuinvogels kunt bijvoeren. Eén van die mogelijkheden is met een voedersilo. Een voedersilo serveert het voer aan tuinvogels en houdt het zadenmengsel lang vers. Ook is de kans op schimmels of vochtig vogelvoer veel kleiner doordat een voedersilo het voer droog houdt.

Een voedersilo kan 2 of meer openingen hebben. Voedersilo's zijn daarom altijd goed toegankelijk voor kleine tuinvogels. Zo kunnen meerdere vogels tegelijk genieten van het vogelzaad dat je in de silo hebt gestopt. Tegenwoordig heb je veel diverse voedersilo’s. Zo heb je brocante, eenvoudige, bolvormige, houten en nog veel meer soorten. Ze komen in verschillende formaten: van klein, tot middelgroot en groot. 

Voordelen voedersilo 

  • Het voer blijft droog en vers
  • De kwaliteit van het voer blijft langer goed
  • Goed toegankelijk voor kleine vogels
  • Kans op schimmels of vochtig voer wordt verkleind
  • Diversiteit van vogels in je tuin wordt vergroot

Soorten voedersilo’s

Een voedersilo is een ander soort product dan bijvoorbeeld een vogelhuisje of een voederhuisje. Een voederhuisje is daadwerkelijk een ‘huisje’ waar kleinere vogels in kunnen zitten. Een voedersilo is een open constructie waar vogels zich aan vast kunnen haken om vervolgens rustig te eten. We maken onderscheid tussen de volgende soorten in ons assortiment.

Voedersilo voor zaden

Zoals de naam al enigszins verklapt, is een voedersilo voor zaden specifiek voor het plaatsen van zaden bedoeld. Deze (vaak kunststoffen) voedersilo is een opvangschaal door de cilindervorm die de silo vaak heeft. De koker heeft een opening die fungeert als trechter. In de opvangschaal aan de onderkant zal dus het vogelzaad te vinden zijn. 

Voedersilo voor noten 

Ook bestaat er een voedersilo voor noten. De meeste voedersilo’s voor noten bevatten een rooster. De tuinvogels kunnen hier met gemak hun snavel doorsteken om zo bij de noten te komen. 

Voedersilo met beschermkooi 

Een voedersilo met beschermkooi biedt een veilige plek voor vogels waar ze rustig kunnen eten. Deze voedersilo voor kleine vogels zorgt ervoor dat grote vogels en eekhoorns geen kans maken om het silovoer op te peuzelen. Dit soort voedersilo’s zijn geschikt voor noten en zaden. 

Hoe hang je een voedersilo voor vogels op?

Waar je de voedersilo ophangt kan verschillen per product. De meeste soorten  zijn echter multifunctioneel en daarom op te hangen aan een hek, boom, tak, regenpijp of muur. Ook zijn sommige voedersilo’s ervoor gemaakt om juist ergens neer te zetten.

Tip: mocht je willen genieten van alle nieuwe vogels in je tuin, zorg er dan voor dat je de voedersilo op een plek hangt/neerzet waar jij deze goed kunt zien!

Voedersilo schoonmaken

Vrijwel alle voedersilo’s hebben een klep aan de bovenkant. Via deze klep kun je niet alleen de noten of zaden bijvullen, maar het wordt je ook makkelijker gemaakt om de voedersilo schoon te maken. Trek handschoenen aan (voor de hygiëne), open de klep van de voedersilo en de grote schoonmaak kan beginnen. 

Vogelvoedersilo’s kopen bij Tuindirect

Steun de tuinvogels door ze een goed menu voor te schotelen op hygiënische wijze! Een voedersilo voor vogels wordt altijd zeer gewaardeerd. Voedersilo’s zijn bij Tuindirect te bestellen in verschillende varianten, maten en looks. Bestel je voedersilo veilig en voordelig bij Tuindirect. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!