Vogelbescherming Nederland
Gevulde kokosnoot heel + 3 gaten
5,95 4,95

Vogelvoer kopen

Vogelvoer komt in verschillende soorten, maten en smaken voor. Beschikbaar in netjes of gewoon los! Vogels hebben verschillende soorten eten nodig in verschillende tijden van het jaar en Tuindirect is op elk seizoen voorbereid.

Wat is vogelvoer?

Vogels hebben voeding nodig om goed te functioneren. Het wordt nog wel eens onderschat, maar vogels hebben een druk leven. Het vinden van een geschikte nestgelegenheid, het bouwen van nesten en het opvoeden van jongen kosten met elkaar veel energie. Vogels zijn zelfvoorzienende dieren, zolang er maar genoeg voedingsbronnen in de buurt zijn. In verstedelijkte gebieden zul je een stuk minder vogels tegenkomen dan in groene omgevingen. Door het plaatsen van een vogelhuisje en het aanbieden van vogelvoer, draag je bij aan een leefbare omgeving voor vogels. Vogelvoer is niets anders dan voedsel voor vogels. Er wordt onderscheid gemaakt tussen voer voor buitenvogels en voer voor vogels die in een volière of kooi worden gehouden. Tuindirect verkoopt uitsluitend vogelvoer voor de buitenvogels.

Soorten vogelvoer

Er zijn talloze soorten vogelvoer verkrijgbaar zodat je het hele jaar door een passende maaltijd kunt bieden aan allerlei vogels die je tuin bezoeken. Zo hebben we eiwitrijk vogelvoer voor het voorjaar en vetrijk vogelvoer voor de winter. Des te meer soorten vogelvoer je tegelijkertijd aanbiedt, des te meer soorten vogels in je tuin op bezoek zullen komen.

Mezenbollen

(Bijna) iedereen heeft er wel eens van gehoord. Mezenbollen, in de volksmond ook wel vetbollen genoemd, zijn bolletjes van voornamelijk dierlijke, natuurlijke vetten waarin zaden verwerkt zitten. De bollen zitten boordevol energie en vallen voornamelijk in de smaak bij de kleinere zangvogels als koolmeesjes, roodborstjes, huismussen en spreeuwen.

We hebben zowel mezenbollen in net als mezenbollen zonder net. We raden aan om mezenbollen zonder net te serveren. Het kan namelijk gevaarlijk zijn, aangezien - voornamelijk mezen - verstrikt kunnen raken in het netje.

Je kunt mezenbollen op twee manieren ophangen:

  • Ophangen aan een koord. Doe dit op +/- 1,5 meter, zodat er geen katten en andere huisdieren bij kunnen komen.
  • Je kunt er ook voor kiezen om de vetbollen in een vetbolhouder te stoppen.

Tuindirect heeft de welbekende Hadivo mezenbollen. Dit zijn dé beste vetbollen van Nederland! De vetbollen zijn uitgebreid getest door het onafhankelijk natuurtijdschrift Roots, waar ze als beste uit de bus zijn gekomen! De beste mezenbollen zijn nergens goedkoper dan bij Tuindirect.

Vogelpindakaas

Vogelpindakaas is een calorierijke traktatie dat bij veel vogels erg goed in de smaak valt. Vogelpindakaas vormt een goede aanvulling als voedingsbron, aangezien ze van alle belangrijke voedingsstoffen voorzien zijn. Zonder toegevoegde zouten, zodat het - in tegenstelling tot normale pindakaas - geschikt is voor consumptie voor tuinvogels. Geeft vogels als onder andere matkoppen, glanskoppen en andere mezen een flinke energie boost.

Tuindirect verkoopt vogelpindakaas in verschillende varianten en hoeveelheden. Zo hebben we vogelpindakaas met meelwormen. Naast energie beschikt dit product ook over eiwitten, wat erg goed is voor de ontwikkeling van jonge vogeltjes. Vogelpindakaas kan het hele jaar door geserveerd worden.

Strooivoer vogels

Strooivoer is aanvullende vogelvoer dat het hele jaar door gebruikt kan worden om vogels bij te voeren. Strooivoer omvat een mix van zaden en pitten die de juiste vetten en mineralen bevatten. Vogels krijgen veel energie van strooivoer. Strooivoer kan het beste geserveerd worden in een voedersilo voor vogels of op een voedertafel.

Vogelzaad

We hebben diverse vogelzaden voor buitenvogels. Vogelzaden zijn ideaal om te voeren in een voederhuisje. Vogels eten graag uit een silo. Het valt meteen op en het is meestal goed toegankelijk. Strooi het vogelzaad simpelweg in de silo en laat de vogels langdurig genieten van een gezonde maaltijd. Met vogelzaden lok je veel buitenvogels naar je tuin. Vogelzaden bevatten alle nodige voedingsstoffen die vogels nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Netjes en slingers

Op zoek naar netjes en slingers met (dop)pinda’s, zonnebloempitten en rozijnenmixen? Vogels zijn er dol op; en het is ook nog eens hartstikke gezond. Netjes en slingers zitten vol gezonde voedingsstoffen en mineralen. We hebben kleine slingers en grote voordeelverpakkingen met pindanetjes in ons assortiment. Netjes en slingers komen het hele jaar goed van pas voor het bijvoeren van vogels.

Vetproducten

Vetproducten, of vetvoeders geven vogels net dat extra energie dat ze nodig hebben tijdens de koude winterperiode. Vetproducten als vetblokken, pindacakes en kokosnoten zijn extra calorierijk. Calorie- en energierijk vogelvoer is van cruciaal belang voor vogels om hun lichaamsgewicht op peil te houden. Vetproducten komen goed van pas in de winter, maar ook in de zomer. Vogels zijn actief bezig tijdens de zomer. Het bouwen van hun nesten, kost bijvoorbeeld veel energie. Maar, als je de vogels versterkt met vetproducten, dan kunnen ze er weer tegenaan!

Welk vogelvoer moet ik kopen?

Elke vogel heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om voeding. Koolmezen en pimpelmezen peuzelen graag aan mezenbollen en pinda’s. Roodborstjes en winterkoninkjes houden van meelwormen en gevarieerde voedertafelmixen terwijl mussen en vinken voorkeur geven aan zonnebloempitten. De meningen lopen behoorlijk door elkaar heen, dus het is verstandig om een gevarieerde maaltijd aan te bieden. En met gevarieerd bedoelen we dat je het beste verschillende soorten vogelvoer tegelijk aan kunt bieden. Heb je bijvoorbeeld een voederhuisje op paal? Vul het plateau dan niet alleen met strooivoer, maar hang ook een vetbol op of een silo met pinda’s of andere noten.

Hoe vaak moet vogelvoer worden vervangen?

Het vogelvoer dat niet opgegeten wordt kan het beste na twee weken vervangen worden. Het is belangrijk om de kwaliteit van het vogelvoer te waarborgen. Een voederhuisje kan je daarbij helpen. Hierin blijft het vogelvoer langer vers. Het voer wordt ook minder snel nat, doordat het voederhuisje vaak beschermd wordt met een afdakje. Nat vogelvoer wil je ten slotte het liefst voorkomen, want dit leidt vaak tot schimmels. Heb je een grootverpakking met vogelvoer dat niet allemaal in één keer uitgeserveerd kan worden, dan adviseren we om het vogelvoer in gesloten verpakking, donker, droog en koel te bewaren. Bewaar het vogelvoer eventueel in een emmer afgesloten met een deksel.

Vogelvoer kopen bij Tuindirect

Verwen en ondersteun de vogels in je tuin met verantwoord, gezond vogelvoer van een hoge kwaliteit. Tuindirect biedt vogelvoer dat aangepast is voor de tijd van het jaar. Zo hebben we eiwitrijk voer voor de lente en de zomer en vetproducten voor de herfst en winter. Lok de vogels naar je tuin en houd ze in de buurt met een smakelijke vogelmaaltijd. Bestel voordelig en veilig online op de webshop van Tuindirect. Alom geldt: op werkdagen voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!