Vogelbescherming Nederland
Vetbollen met insecten 30x95g zonder net in emmer
€12,95 €11,95
Hadivo
Mezenbollen 100 stuks Zomer
€34,95 €31,95
Bird Food
Winterpakket - 9-delig
€6,95
Vogelbescherming Nederland
Vetbollen met insecten op schaal 6x95
€4,95
CJ Wildlife
20 Mezenbollen - in draagzak
€8,95 €7,95
CJ Wildlife
Mezenbollen in emmer met netje 30 stuks
€12,95 €10,95

Mezenbollen

Tijdens de wintermaanden kan het voor tuinvogels een grote uitdaging zijn om aan voldoende voedsel te komen. Zeker wanneer er buiten een pak sneeuw ligt, lukt het vogels niet altijd even goed om voldoende voedingsstoffen te verzamelen. Niet voor hunzelf, maar dus ook niet voor hun jongen. Het is tijdens de wintermaanden van belang dat vogels extra veel calorierijke voeding binnenkrijgen om hun lichaamstemperatuur van zo'n 40 (!) graden op peil te houden. Eén van de meest effectieve manieren om vogels een calorierijke maaltijd vol met nuttige ingrediënten te serveren is door ze te voeden met mezenbollen. Tuindirect verkoopt de beste mezenbollen die een uitzonderlijk hoge aantrekkingskracht hebben op allerlei tuinvogels. Gemaakt van natuurlijke vetten, zonder chemische toevoegingen. Onze mezenbollen zorgen ervoor dat tuinvogels een vetvoorraadje krijgen zodat ze probleemloos de winter doorkomen.

Hoe mezenbollen ophangen?

Je kunt mezenbollen op verschillende manieren ophangen. Zo kun je ze in een netje aan de boom hangen, maar dit is niet helemaal zonder gevaar. Vogels kunnen met hun pootjes verstrikt raken in het netje en dat kan een gevaarlijke situatie veroorzaken. Om dat te voorkomen, raden we aan om de mezenbollen zonder net te stoppen in een speciale vetbolhouder. Vetbolhouders zijn makkelijk toegankelijk en het is een veilige manier van voeren. Je kunt er meerdere mezenbollen tegelijk mee serveren. Tuinvogels kunnen ongestoord genieten van hun 5-sterren maaltijd en kraaien krijgen vrijwel geen kans om er met de buit vandoor te gaan. 

Welke vogels eten mezenbollen?

Wanneer je mezenbollen koopt, is de kans groot dat je veel verschillende soorten vogels in de tuin lokt. Mezenbollen vallen bij veel vogels in de smaak. Zo eten verschillende soorten mezen het: koolmees, pimpelmees, zwarte mees en de matkop. Ook andere vogels als spechten, gaaien, boomklevers en boomkruipers zijn niet vies van een mezenbol!

TIP! Met het aanschaffen van een nestkast vergroot je de kans dat er meer vogels in je omgeving zullen komen. 

Welke soorten mezenbollen zijn er?

Tuindirect heeft verschillende soorten mezenbollen; zo hebben we de klassieke bollen, mezenbollen met pindakaas, mezenbollen met net, zonder net en ook in een emmer. Dit alles in zowel kleinverpakkingen en extra voordelige grootverpakkingen. Ook verkopen we mezenbollen met insecten als bijvoorbeeld eitwitrijke meelwormen. Ook deze vallen erg goed in de smaak bij alle soorten tuinvogels. Kortom, Tuindirect heeft voor ieder wat wils! 

Mezenbollen zonder net

Aangeraden wordt om de mezenbollen zonder net te 'serveren' aan de vogels. Mezenbollen kunnen gevaarlijk zijn wanneer er nog een netje omheen zit, aangezien vogels verstrikt kunnen raken met hun pootjes in het netje. Daarnaast krijg je, als je voor de bollen zonder net kiest, geen afval in de tuin. Tuindirect verkoopt mezenbollen zonder net in grootverpakkingen van 100 stuks van het merk Hadivo. Deze bollen zijn als beste getest door het Roots Magazine en zijn uitsluitend gemaakt van dierlijke vetten.

Mezenbollen kopen bij Tuindirect

In verschillende soorten tuinen (van landelijk tot stedelijk) werden onze bollen als allereerste opgepeuzeld, terwijl tuinvogels andere bollen links lieten liggen. Dus, waar wacht je nog op? De vogels staan te springen om te genieten van onze energierijke bollen. Bestel mezenbollen in de aanbieding op Tuindirect!