Esschert Design
Vogelpindakaas grootverpakking 340gr - 8 stuks
€18,95 €15,95
Esschert Design
Pindakaas voor tuinvogels 340gr - 12 stuks
€23,95 €21,95
Vogelbescherming Nederland
Pindakaas voor tuinvogels meelwormen - Doos 8 stuks
€23,95 €21,95
Vogelbescherming Nederland
Pindakaas voor tuinvogels Noten & Insecten - Doos 8 stuks
€23,95 €21,95
Vogelbescherming Nederland
Vogelpindakaas - Original - doos 8 stuks
€21,95 €20,95
Vogelbescherming Nederland
Vogelpindakaas met noten - doos 8 stuks
€23,95 €22,95
Vogelbescherming Nederland
Vogelhagelslag - Doos 8 stuks
€29,95 €27,95
Vogelbescherming Nederland
Vogelpindakaas met bosvruchten - doos 8 stuks
€23,95 €22,95

Vogelpindakaas

Wat zit er in vogelpindakaas?

Verwen je tuinvogels met een lekkere traktatie: een pot pindakaas. In vogelpindakaas zitten energierijke voedingsstoffen waaronder veel vetten en koolhydraten. Wat misschien wel het allerbelangrijkste is, is dat er geen zout is toegevoegd aan het pindakaas. Tuinvogels zijn er niet alleen dol op; vogelpindakaas is ook nog eens hartstikke gezond!

Vogelpindakaas of gewone pindakaas?

Een pot vogelpindakaas is een lekkernij die, in tegenstelling tot normale pindakaas, geen zouten bevat waardoor het geschikt is als aanvulling van voedingsstoffen voor tuinvogels. Naast dat er veel calorieën in zitten en het erg voedzaam is, valt het ook nog eens goed in de smaak bij een breed scala tuinvogels! De pinda's die in de producten vervaardigd zijn, zijn ongebrand. Hierdoor hebben ze een veel hogere voedingswaarde dan dan de pinda's die in de supermarkt liggen. Koop dus geen pindakaas die mensen ook nuttigen, want dit is slecht voor vogels. Het is natuurlijk niet voor niets dat er specifieke vogelpindakaas op de markt is gebracht.

Wanneer vogelpindakaas voeren?

Vogels kunnen prima zelf opzoek gaan naar hun voedsel. Sommige mensen denken dat het noodzakelijk is om vogels het hele jaar door te blijven voeren, maar dat is niet perse nodig. Vogels werken hard genoeg om niet alleen zichzelf maar ook de jonge vogels te voorzien van voedsel. Wanneer de winterperiode aanbreekt en de buitentemperatuur afneemt, wordt het voor vogels uitdagender om voedsel te krijgen; zeker wanneer er ook nog een grote pak sneeuw ligt. In dit geval kunnen de vogels wel wat hulp gebruiken. Idealiter voer je de tuinvogels door de pot pindakaas te stoppen in een pindakaaspothouder. Dit is een stuk veiliger voor onze gevleugelde vrienden.

Verwen tuinvogels extra met een lekkere pot vogelpindakaas met meelwormen. Meelwormen bevatten niet alleen veel energie, maar ook veel eiwitten die positief bijdragen aan de gezondheid van de tuinvogels. Vooral de kleine tuinvogels als koolmezen, pimpelmezen en roodborstjes zijn gek op meelwormen. Je kunt het pindakaas eenvoudig ophangen in pothouders- en pindakaashuisjes. 

Vogelpindakaas grootverpakking

Vooral in de winter, wanneer veel vogels opzoek zijn om extra voedingsstoffen te nuttigen, zal je merken dat je al snel door je voorraad pindakaaspotten heen bent. Tuindirect verkoopt vogelpindakaas in grootverpakking, zodat je goed voorbereid bent op de grote vraag naar pindakaas!