Geen producten gevonden...

Vogelpindakaas kopen

Wat is vogelpindakaas?

Vogelpindakaas is een lekkernij voor vogels. Het is een potje met pindakaas dat speciaal is samengesteld op de behoeften van vogels. Een pot vogelpindakaas geeft vogels de nodige energie voor het bouwen van hun nesten, opgroeien van hun jongen en voor het overleven tijdens de koude winterdagen. Vogelpindakaas is erg voedzaam en het valt goed in de smaak bij veel soorten tuinvogels! De pinda's die in vogelpindakaas zitten, zijn ongebrand. Hierdoor hebben ze een veel hogere voedingswaarde dan de pinda's die in de supermarkt liggen.

Wat zit er in vogelpindakaas?

Verwen je tuinvogels met een lekkere traktatie: een pot pindakaas. In vogelpindakaas zitten energierijke voedingsstoffen, waaronder veel vetten, koolhydraten en proteïnes. Per honderd gram vogelpindakaas zitten ongeveer 600 kilocalorieën. Hier krijgen de vogels veel energie van. Tuinvogels als koolmezen zijn dol op een potje pindakaas; en het is ook nog eens hartstikke gezond!

Verschil tussen ‘gewone’ pindakaas en vogelpindakaas

Een potje pindakaas voor vogels lijkt sprekend op ‘gewone’ pindakaas dat in de schappen ligt van de supermarkt. Sommige mensen gebruiken gewone pindakaas voor het voeren van vogels. Er zitten echter een aantal belangrijke verschillen tussen gewone pindakaas en vogelpindakaas. Pindakaaspotjes voor vogels bevatten namelijk geen toegevoegde zouten en suikers. Hierdoor zijn ze geschikt als aanvulling van het dieet voor tuinvogels. Pindakaas dat in de supermarkt ligt, bevat naast zout en suiker ook gebrande pinda’s. De pinda’s die verwekt zijn in vogelpindakaas, zijn ongebrand. Het is voor vogels erg lastig om gebrande pinda’s te verteren. Het verteren van gebrande pinda’s kost veel energie. Kortom, pindakaas dat bedoeld is voor menselijke consumptie, is niet gezond voor tuinvogels. Zeker niet om te bedenken dat gewone pindakaas tot wel 100 (!) keer zoveel zout bevat dan vogelpindakaas.

Soorten vogelpindakaas

Laat vogels genieten van een feestelijke maaltijd. Tuindirect heeft verschillende soorten vogelpindakaas met bijbehorende pindakaaspothouders in het assortiment. Met verschillende toevoegingen, smaken, meelwormen en de klassieke naturel pindakaas.

Vogelpindakaas naturel

Vogelpindakaas zonder toevoegingen. Vogelpindakaas naturel is de meest voorkomende vogelpindakaas; je kunt nooit misgaan met zo’n potje pindakaas! Deze pindakaas bevat alle essentiële voedingsstoffen die tuinvogels benodigd zijn.

Meelwormen en insecten

Verwen tuinvogels extra met een lekkere pot vogelpindakaas met meelwormen. Meelwormen en andere insecten bevatten niet alleen veel energie, maar ook veel eiwitten die positief bijdragen aan de gezondheid van de tuinvogels. Vooral de kleine tuinvogels als koolmezen, pimpelmezen en roodborstjes zijn gek op meelwormen.

Vruchten en noten

Roodborstjes, maar ook merels, spreeuwen en zanglijsters houden van bessen, vruchten en noten. Door het aanbieden van vogelpindakaas met toegevoegde vruchten en/of noten kun je deze vogels doelgericht naar je tuin toe lokken. Maar, je moet er ook niet van opkijken als er andere vogels bij zitten te peuzelen. Vogelpindakaas is nou eenmaal een populaire snack bij veel tuinvogels.

Is vogelpindakaas geschikt voor elke soort vogel?

Vogelpindakaas bestaat grotendeels uit pinda’s. Deze zijn geschikt om te voeren aan alle vogelsoorten. Pinda’s vallen goed in de smaak bij heel veel soorten vogels. Hetzelfde geldt ook voor vogelpindakaas. Wat dat betreft kunnen we eigenlijk beter de vogels opnoemen die geen fan zijn van vogelpindakaas, want dat zijn er een stuk minder. Een aantal vogels die in de rij staan voor een potje pindakaas zijn: koolmezen, pimpelmezen, merels, mussen, vinken, boomklevers en roodborstjes.

Hoe voer je vogels met vogelpindakaas?

Idealiter voer je de tuinvogels door de pot vogelpindakaas te stoppen in een pindakaaspothouder. Op deze manier kunnen vogels op veilige hoogte genieten van een potje pindakaas. Vogels kunnen met behulp van een pindakaaspothouder ongestoord eten, zonder dat huiskatten en andere dieren in de buurt kunnen komen. De pindakaas blijft langer droog en dus ook langer vers wanneer je het in een pindakaaspothouder stopt, aangezien deze doorgaans afgeschermd zijn met een dakje.

Hoe vaak vervang je vogelpindakaas?

In de herfst, de winter en tijdens het voorjaar kunnen vogels jouw hulp, in de vorm van het aanbieden van vogelpindakaas, goed gebruiken. Tijdens deze jaargetijden kan je ervoor kiezen om vogels continu bij te voeren. Wanneer de pot leeg is, kan je deze eenvoudig uit de pindakaaspothouder halen om het vervolgens te vervangen met een nieuwe pot.

Wanneer kan ik vogelpindakaas kopen?

Vogels zijn goed in staat om zelf op zoek te gaan naar voedsel. Sommige mensen denken dat het noodzakelijk is om vogels het hele jaar door te blijven voeren, maar dat is niet per se nodig. Vogels werken hard genoeg om niet alleen hunzelf, maar ook de jonge vogels te voorzien van voedsel. Wanneer de winterperiode aanbreekt en de buitentemperatuur afneemt, wordt het voor vogels uitdagender om voedsel te krijgen; zeker wanneer er ook nog een grote pak sneeuw ligt. In dit geval kunnen vogels wel wat hulp gebruiken. Jij kan die hulp geven door bijvoorbeeld vogelpindakaas te kopen of ander vogelvoer.

Vogelpindakaas kopen bij Tuindirect

Je tuinvogels een handje helpen door ze bij te voeren? Leg de tuinvogels een keer in de watten met een gewilde pot vogelpindakaas. Vogelpindakaas koop je voordelig bij Tuindirect. Wij hebben grootverpakkingen met gewone pindakaas en met toegevoegde lekkernijen als meelwormen, vruchten en stukjes noten. Lok de vogels naar je tuin met vogelpindakaas en geniet van de aanwezigheid van roodborstjes, koolmezen, merels, vinken en nog veel meer!

Andere vogelvoer producten bij Tuindirect

Ook voor ander gewild vogelvoer ben je bij Tuindirect aan het juiste adres. Biedt vogels een lekkere en gevarieerde maaltijd met mezenbollen en andere vetproducten, strooivoer, netjes en slingers vol met pinda’s en zonnebloempitten en overige vogelzaden. Jij noemt het, wij hebben het! Daarom bestel je vogelvoer online op de webshop van Tuindirect.