Geen producten gevonden...

Pindakaaspothouder kopen

Wanneer je een voedzame vogelpindakaas in huis hebt gehaald, is het nu tijd om deze op de juiste manier te presenteren! Hiermee doe je de vogels een groot plezier. Plaats de pindakaaspothouder op een zichtbare plek in je tuin zodat de vogels veilig kunnen gaan genieten van de pindakaas in de pindakaaspothouder voor vogels. 

Wat is een pindakaaspothouder?

Zoals de naam als enigszins verklapt, is een pindakaaspothouder een speciaal ontworpen vogelvoederhuis met pindakaas die speciaal is gemaakt voor vogels. Deze houders in vogelhuisjes zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals kunststof, metaal of ander stevig materiaal. Ook is een pindakaaspothouder op een specifieke manier ontworpen, waardoor ze veilig opgehangen kunnen worden aan bijvoorbeeld een tak, een hek of een vogelvoederstation. 

De vogelpindakaas die in deze houders wordt gebruikt, is speciaal samengesteld voor vogels en bevat meestal geen toegevoegde zouten of suikers, omdat deze niet geschikt zijn voor het dieet van wilde vogels. De vogelpindakaas kan verschillende ingrediënten bevatten die aantrekkelijk zijn voor vogels, zoals noten, zaden en vetten.

Soorten pindakaaspothouders

Er zijn verschillende soorten pindakaaspothouders voor vogels, elk met hun eigen ontwerp en functies. Hier zijn enkele veelvoorkomende typen:

Standaard pindakaaspothouder

Dit is een eenvoudige houder voor vogelpindakaas die lijkt op een kleine bak of pot. Het heeft vaak een deksel of een dak om de pindakaas te beschermen tegen regen en sneeuw.

Cilindrisch vogelvoederhuisje met pindakaas

Deze houder heeft een cilindrische vorm en is vaak gemaakt van metaalgaas of kunststof. De vogelpindakaas wordt in het midden geplaatst en vogels kunnen er vanaf de zijkanten bij om te eten.

Houten vogelvoederhuisje voor pindakaas

Dit type houder is vaak gemaakt van hout en heeft meestal een stevig platform voor de vogelpindakaas. Het heeft soms ook zijkanten en een dak om het voedsel te beschermen.

Opknoping pindakaaspothouder

Dit type houder voor vogelpindakaas kan aan een boomtak, hekwerk of vogelvoederstation worden opgehangen. Het biedt een stabiele plek voor vogelpindakaas en voorkomt dat het op de grond terechtkomt.

Pindakaaspothouders met meerdere compartimenten

Sommige houders hebben meerdere potjes of compartimenten, waardoor je verschillende soorten vogelpindakaas kunt aanbieden of andere vogelvoeders kunt integreren, zoals zaden of noten.

Speciale ontwerpen

Uiteraard kun je ook kiezen voor speciale, creatieve pindakaaspothouders! Zo heb je pindakaaspothouders in de vorm van een vogelhuis met pindakaaspot of verschillende figuren. Deze ontwerpen zijn niet enkel praktisch, maar zullen ook geheid een decoratief element toevoegen aan je tuin. 

Onthoud dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat de pindakaaspothouder op een stevige manier bevestigd wordt. Ook moet de plek veilig zijn en dus hoog genoeg hangen dat er geen roofdieren (of huisdieren) toegang krijgen tot de voederplaats. De plek moet echter wel toegankelijk zijn voor de vogels. Zorg er ook voor dat de gebruikte vogelpindakaas geschikt is voor wilde vogels en geen toegevoegde zouten of suikers bevat.

Pindakaaspothouder voor kleine vogels

Pindakaas voor vogels kun je het beste in een pindakaaspothouder stoppen. Deze houders zijn verkrijgbaar in verschillende vormen (huisjes en beschermkooien) en in verschillende materialen (degelijke staalconstructies en hout). Neem bijvoorbeeld de London Pindakaaspothouder. Het voordeel van dit voederhuisje met pindakaaspot is dat er een beschermkooi om heen zit. Dit betekent dat kraaien, eksters en duiven niet bij het pindakaas kunnen komen. Deze vogels kunnen soms best voor wat overlast zorgen, met het gevolg dat ze al het vogelvoer voor de neus van andere vogeltjes wegkapen. Maar dankzij de beschermkooi is vogelpindakaas alleen toegankelijk voor kleine tuinvogels!

Kun je gewone pindakaas aan vogels geven?

Nee! Gewone pindakaas uit de supermarkt is bedoeld voor menselijke consumptie en niet geschikt voor vogels. Dit komt door de toegevoegde suiker, zout en andere ingrediënten als palmolie, die simpelweg niet in het dieet van wilde vogels passen. Ook kan reguliere pindakaas een plakkerige textuur hebben. Dit kan gevaarlijk zijn voor vogels aangezien hun snavels vast kunnen gaan plakken. Dit kan hun ademhaling en de opname van voedsel belemmeren. Geef daarom nooit gewone pindakaas aan vogels! Doe in een voederhuisje pindakaas voor vogels houder.

Koop je pindakaaspothouder bij Tuindirect

De ideale pindakaaspothouder kopen doe je bij Tuindirect. Pindakaas is erg voedzaam voor tuinvogels. Het zit boordevol vetten en andere nuttige voedingsstoffen. Kleine tuinvogels als spechten, groenlingen, boomklevers, mezen en boomkruipers zijn gek op een vogelhuis voor een pindakaaspot. Een speciaal pindakaas voederhuisje zorgt ervoor dat vogels veilig en rustig kunnen genieten van hun maaltijd. En het werkt heel simpel: hang de houder op en stop er een pot pindakaas in.

Wil je de kans vergroten dat tuinvogels regelmatig terugkeren naar je tuin? Hang dan ook eens een nestkastje op!