Hovenier

Als hovenier weet je als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste meststoffen te gebruiken voor verschillende doeleinden. Je vak kun je uiteraard het beste uitvoeren wanneer je kunt werken met de juiste producten, daarom hebben wij een volledige categorie gewijd aan professionele meststoffen voor hoveniers. 

Professionele meststoffen

Professionele meststoffen zijn speciaal ontwikkelde meststoffen die niet alleen de belangrijkste NPK-voedingsstoffen bevatten, maar ook een breed scala aan sporenelementen. Deze sporenelementen hebben een positief effect op de groei en bloei van planten in de tuin. Het unieke kenmerk van professionele meststoffen ten opzichte van standaard gazonmest zit in de samenstelling en de toegevoegde voedingsstoffen. Bovendien danken ze hun naam aan het feit dat ze veelvuldig worden gebruikt door professionele hoveniers en groenwerkers.

Verschillende soorten professionele meststoffen

Er is een breed scala aan professionele meststoffen beschikbaar, die onderverdeeld kunnen worden in meststoffen voor gazons en meststoffen voor planten in borders en siertuinen. We hebben de verschillende varianten hieronder uitgelicht. 

Weidemest

Een vorm van professionele mest is weidemest. Het is een unieke meststof met een specifieke formule die moeilijk te vergelijken is met andere meststoffen. Weilanden hebben namelijk specifieke eisen waar ze aan moeten voldoen. Het gras op een weiland wordt intensief gebruikt door het vee, dat het gras kort moet kunnen afgrazen. Weidemest stimuleert een snelle groeispurt van het gras, zodat er het hele jaar voldoende voedsel beschikbaar is voor koeien, paarden, schapen en ander kleinvee.

Fruit- en sierteeltmest 

Zowel fruit- als sierteeltgewassen (en planten) hebben specifieke behoeften als het gaat om bemesting. Ze gedijen het beste wanneer ze worden bemest met een langzaam werkende meststof die over het algemeen wat minder stikstof bevat en juist meer fosfaat en kalium. Het is wenselijk om een professionele meststof te gebruiken die niet alleen de planten of gewassen voedt, maar ook het bodemleven activeert. Daarom hebben we speciale meststoffen in ons assortiment die geschikt zijn voor fruit- en sierteelt.

Bordermest

Ook de planten in de border hebben behoefte aan bemesting, en er is geen betere manier om dit te doen dan met behulp van professionele meststoffen. Een gezonde ontwikkeling van borderplanten begint namelijk bij een goede bodem. Om de bodem te verbeteren, kun je koemestkorrels verspreiden. Daarnaast is het toedienen van een meststof essentieel voor het onderhouden van bloeiende planten in de border. Professionele meststoffen speciaal ontwikkeld voor de border voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van verschillende soorten borderplanten.

Gazon- en sportveldenmest

Heb je plannen om je gazon te voorzien van voeding? Of wil je het grasveld van je sportvereniging naar een hoger niveau tillen? Dat is mogelijk met behulp van professionele meststoffen voor gazons en sportvelden. Het is van essentieel belang om regelmatig gazons en sportvelden, die dagelijks intensief gebruikt worden, te bemesten. Door gebruik te maken van een evenwichtige meststof creëer je een sterk grasveld dat minder vatbaar is voor schimmels en andere grasgerelateerde ziekten. Verbeter de sportprestaties met een professionele bemesting!

Hoe kies ik de juiste professionele bemesting?

Het is afhankelijk van het doel van het strooien welke professionele meststof het beste is. Er zijn verschillende meststoffen beschikbaar voor gazons, weilanden en sierplanten in de border. Als je een weiland wilt bemesten, is weidemest uiteraard de juiste keuze. Voor professionele gazonmeststoffen heb je echter meer opties. Er zijn specifieke meststoffen voor het voorjaar en het najaar. Een voorbeeld van een voorjaarsmest is ECOstyle - Myco-Gazon. Deze langzaam werkende meststof zorgt voor een gelijkmatige voeding gedurende maar liefst vier maanden. DCM - Mix 6 is een typische najaarsmest. Deze professionele meststof bevat veel kalium, wat zorgt voor de verharding van je grasmat. Hierdoor kan je gazon of sportveld de winter probleemloos doorstaan.

Hoe gebruik je professionele bemesting?

Voor een gelijkmatige verdeling van professionele meststoffen wordt het aanbevolen om een strooiwagen te gebruiken. Het is belangrijk om de mestkorrels gelijkmatig over het oppervlak te verspreiden. Controleer van tevoren de juiste dosering en pas de instellingen van de strooiwagen hierop aan. We adviseren om twee keer per jaar professionele gazonmeststoffen te gebruiken, een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. De meeste sierplanten in de border hebben slechts één keer per jaar bemesting nodig, bij voorkeur in het vroege voorjaar.

Wat is het verschil tussen normale meststof en meststof voor professionele bemesting?

Een opvallend kenmerk van professionele meststoffen is het strooiadvies. Met een professionele meststof kun je vaak een veel groter oppervlak bemesten dan met een standaard meststof. Neem bijvoorbeeld het professionele gazonmest van DCM. Laten we het vergelijken met DCM - Vital Green en de normale gazonmest Culterra - Groen. Beide meststoffen zijn geschikt voor het bemesten van het gazon, maar er is een duidelijk verschil: terwijl je met Culterra Groen ongeveer 250 vierkante meter kunt bemesten, kan de professionele mest van DCM maar liefst 500 (!) vierkante meter behandelen.

Professionele bemesting voor hoveniers kopen bij Tuindirect

Als hovenier weet je als geen ander hoe belangrijk het gebruik van professionele meststoffen is. Daarom hebben wij een ruim assortiment met professionele meststoffen voor hoveniers in onze webshop. Bestel je professionele bemesting veilig, snel en eenvoudig via Tuindirect. Voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!