Zout voor waterontharding

Verschillende soorten zouttabletten geschikt voor alle types waterontharders en ook nog eens geschikt voor het gebruik in combinatie met drinkwater in woonhuizen! Koop ze voordelig bij Tuindirect!

Wat is onthardingszout?

De naam verklapt het al: onthardingszout wordt gebruikt om water zachter te maken. Het zout zorgt er voor dat het calcium uit het water wordt gehaald. Maar wat heb je daar nou aan?

Nagenoeg ieder huishouden heeft meerdere apparaten in huis welke in contact komen met water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaatwasmachines en wasmachines. Doordat deze machines voortdurend in contact komen met hard water ontstaat er op den duur kalkaanslag. Dit kan uiteindelijk leiden tot verstopte leidingen en hoge energierekeningen. Dit kun je voorkomen door onthardingszout te kopen!

Hoe werkt onthardingszout?

Onthardingszout zorgt er voor dat de meestvoorkomende ionen in water (calcium en magnesium) niet de kans krijgen om neer te slaan op calciumcarbonaat (= kalkaanslag).  Deze worden - dankzij het onthardingszout - voordat ze de kans krijgen, gefilterd en afgevoerd in het riool door de waterontharder.

Onthardingszout kopen

Tuindirect verkoopt zouttabletten van de hoogste kwaliteit wat resulteert in een zuivere en perfect functionerende waterontharder.