Blog

14/07/2021 - 09:07
Een Elho regenton aansluiten doe je zo!
Je hebt een Elho regenton aangeschaft, maar nu moet deze nog worden aangesloten. Wij vertellen je haarfijn en stap voor stap hoe je dit doet! Op die manier wordt het aansluiten een fluitje van een cent.
Lees meer
28/06/2021 - 11:00
Blij dat je er Bij bent!
Bijen... deze nuttige beestjes zijn er elk jaar weer bij. En er zijn ook veel soorten bijen. Deze harde werkers gaan dag na dag erop uit om nectar te verzamelen. Onderweg helpen ze veel bloemen en planten te bestuiven. Ze zijn dus heel nuttig. Veel boeren planten daarom ook vaak bloemen om hun akkers heen. De boer zorgt voor bloemen en de bijen helpen de boer daarna een handje. Maar ze kunnen jou ook een handje helpen. Met bloemen in jouw tuin help je de bijen een handje en op hun beurt zorgen zij dat jouw tuin nog meer gaat opbloeien. En dat geldt niet alleen voor je bloemen, maar ook voor je moestuin plantjes. Je moes tuin plantjes geven, met de hulp van de bijen, een nog grotere opbrengst.
Lees meer
22/06/2021 - 11:41
Een zoutwater zwembad of toch een chloorwater zwembad?
Het is belangrijk dat er gezwommen wordt in schoon en vooral veilig zwembadwater. Om het zo veilig mogelijk te krijgen moet water gedesinfecteerd worden om de algen en bacteriën te doden, dit gebeurt door middel van het gebruik van chloor of zout. Maar wat is nu precies het verschil en - de belangrijkste vraag - wat is beter? 
Lees meer
10/06/2021 - 10:51
Haal meer uit je balkon of kleine tuin!
Woon jij in een woning met balkon? Of heb je een tuin met beperkte ruimte? En vind je deze maar een beetje saai? Fleur de ruimte die je wel hebt dan op met bloemen en planten. Bloemen en planten geven, de ruimte die je hebt, geur en kleur. Maar geur en kleur is niet het enige voordeel dat er is. Bloemen trekken nuttige insecten, zoals vlinders en bijen, aan. Deze bevorderen op hun beurt weer de biodiversiteit. Afrikaantjes zijn onmisbare bloemen in elk (moes)tuintje. Dit is een natuurlijke bodembeschermer en weert nare beestjes af.
Lees meer
17/05/2021 - 12:49
Waarom is het bekalken van je tuin zo belangrijk?
Kalk voorkomt dat er kale plekken in het gazon ontstaan. Kalk strooien is daarom een belangrijke en onmisbare handeling voor een groene, gezonde tuin.
Lees meer