Born in Sweden
Nam Nam Voederhuis
124,95 75,00
Dobar Wildlife
Vogelvoederstation 'Picknick'
15,95 11,95
Esschert Design
Diapositief muurvoedertafel
14,95 7,50

Voederhuisje hangend kopen

Hangende vogelvoederhuisjes zijn ideaal, vooral wanneer je een relatief kleine tuin of balkon hebt. Deze voederhuisjes nemen namelijk weinig ruimte in beslag en zijn eenvoudig te installeren door ze op een geschikte plek op te hangen. Vogels kunnen hangende voederhuisjes makkelijk toetreden, doordat er meestal meerdere invliegopeningen aanwezig zijn. Het enige waar jij voor moet zorgen, is dat er een goede aanvliegroute aanwezig is!

Wat is een hangend voederhuisje?

Een hangend voederhuisje voor vogels is eigenlijk een soort voederstation dat je aan een tak, haak of iets anders kunt ophangen. Het idee erachter is om vogels een plek te geven waar ze kunnen komen smullen. Je kunt er verschillende soorten voedsel, zoals vogelzaad, strooivoer voor vogels, netjes en slingers, vogelpindakaas of vetproducten.

Deze voederhuisjes zijn gemaakt van stevig materiaal, zoals hout, metaal of kunststof. Ze hebben meestal een dakje om het voedsel te beschermen tegen regen en sneeuw. Sommige hebben ook zijkanten of gaaswerk, zodat de vogels er makkelijk op kunnen landen en van hun maaltje kunnen genieten.

Het ophangen van een vogel voederhuisje heeft allerlei voordelen. Het zorgt ervoor dat het voedsel niet wordt gestolen door ongewenste bezoekers, zoals eekhoorns. Je biedt dus een veilige eetplek voor de vogels, een plek waar ze niet bang hoeven te zijn voor roofdieren (zoals bijvoorbeeld je kat). En daarnaast biedt het jou ook nog eens veel plezier! Je kunt namelijk zo’n voederhuisje voor kleine vogeltjes in de buurt hangen van je raam of terras. Op deze manier kun je de vogels van dichtbij bewonderen terwijl ze lekker aan het genieten zijn van hun maaltijd. Een hangend vogelhuisje biedt dus niet alleen de vogels een stuk plezier, maar ook jezelf! 

Waar plaats je een hangend voederhuisje?

Een voederhuisje dat hangend is, kan op verschillende plaatsen worden opgehangen, afhankelijk van je voorkeur en de beschikbare ruimte. Hier zijn enkele suggesties voor mogelijke locaties:
 

Bomen

Hang het voederhuisje aan een stevige tak van een boom. Zorg ervoor dat de tak dik genoeg is en het voederhuisje niet te dicht bij andere takken hangt, zodat vogels voldoende ruimte hebben om erop te landen.

Balkon of terras

Als je een balkon of terras hebt, kun je een haak of beugel aan de reling bevestigen om het voederhuisje op te hangen. Dit is een geweldige optie als je in een appartement woont of geen tuin hebt.

Veranda

Hang het voederhuisje aan het plafond of aan een steunbalk van je veranda. Dit zorgt voor een beschutte omgeving voor de vogels en biedt je ook een goed zicht op de voederactiviteit.

Tuinpaal

Een voederhuisje op paal is ook een populaire variant! Heb je een bestaande paal? Ideaal! Maar je kunt er ook voor kiezen om een paal toe te voegen in je tuin. Zet een stevige paal in de grond en bevestig vervolgens het voederhuisje aan de bovenkant van deze paal. Let op: de paal moet wel stevig genoeg zijn om het gewicht van het voederhuisje inclusief voer en vogels te kunnen dragen. De paal moet ook hoog genoeg zijn om eventuele roofdieren of huisdieren op afstand te kunnen houden.

Het is belangrijk dat de locatie een veilige en toegankelijke omgeving is voor vogels. Daarom is het altijd goed om rekening te houden met de behoefte van de vogels, waaronder beschutting, veiligheid en voldoende ruimte om te eten en landen. Hang het voederhuisje ook op op een plek waar je deze zonder al te veel moeite schoon kunt maken. Jij zou immers ook geen maaltijd willen eten van een vies bord! 

Wat is de beste hoogte voor een hangend voederhuisje? 

Een ander bijkomend voordeel van een hangend vogelvoederhuis is dat je ze op elke gewenste hoogte kunt ophangen. Doe hier ook zeker je voordeel mee, door het voederhuisje op een minimale hoogte van 1,5 meter te plaatsen. Als je huisdieren hebt, dan kan het ook geen kwaad om het hangend vogelvoederhuis op een hoogte van 2 meter te bevestigen. Hiermee sluit je uit dat je huisdieren de tuinvogels lastig kunnen vallen.

Hoe kan ik vogels lokken naar mijn voederhuisje? 

Wil je vogels naar je tuin lokken? Dan ga je het niet redden met enkel een hangend vogelvoederhuis. Je hebt natuurlijk ook vogelvoer nodig! Als je weet welke tuinvogels het meeste in je omgeving voorkomen, zou je hier op kunnen inspelen door voer te serveren waar deze veel voorkomende vogels van houden. Mocht je alle ins en outs willen weten over het lokken van vogels naar je voederhuisje, lees dan onze blog “Tips om vogels in je vogelhuisje te krijgen”. 

Vogelvoer voor in een hangend voederhuisje

Het vogelvoer dat je in een hangend voederhuisje kan gebruiken, is afhankelijk van het soort vogels dat je aan wil trekken. Een koolmees heeft bijvoorbeeld andere voorkeuren qua voeding dan een grote bonte specht. Dus kies specifiek voedsel dat past bij een voederhuisje voor kleine vogels of grote vogels. Wij hebben een blog geschreven “welk vogelvoer kopen voor vogels in je tuin”. Na het lezen van deze blog weet je als geen ander welk voedsel het beste past bij jouw voorkeuren!

Koop je hangende voederhuisje bij tuindirect

Hangende vogelvoederhuisjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Daarnaast hebben wij een ruime keuze in vogelhuisjes, nestkastjes, voedersilo’s en vogelbadjes! Bestel voordelig online op Tuindirect.com.