Geen producten gevonden...

Vogelbad kopen

Wanneer het buiten warm is kan een vogelbad de nodige verkoeling bieden. Maar ook in de winter is een vogelbad geen overbodige luxe doordat deze gebruikt kan worden als voederschaal. Een vogelbad in je tuin is dus het jaar door van belang voor elke vogel. Gelukkig staat het ook nog eens erg leuk in de tuin!

Waar moet je een vogelbad plaatsen?

Vogels houden van de nabijheid van beschutting zoals een struik of een boom. Let wel op dat je het vogelbad niet in de struik plaatst, omdat vogels wel het overzicht willen bewaren. Ook wordt aangeraden om het badje op een hoogte van minimaal één meter te plaatsen. Zo kunnen er niet zo snel andere (huis)dieren bij komen.

Plaats het vogelbadje dus op een mooie, overzichtelijke plek en zorg ervoor dat het niet de hele dag in de felle zon staat. Dit doe je om te voorkomen dat er binnen no-time algen zullen groeien in het water.

Hoe onderhoud je een vogelbad?

Het is belangrijk om vogelbaden goed te onderhouden. Naast dat we aanraden om het water met enige regelmaat te verversen, is het ook belangrijk om het bad zelf goed schoon te maken, vooral wanneer er verschillende soorten vogels op afkomen. We adviseren om dit zoveel mogelijk zonder (chemische) schoonmaakmiddelen te doen. Op deze manier blijft het water zo puur mogelijk en zullen de vogels geen last krijgen van chemische stoffen. 

Welk vogelbad past in mijn tuin?

Er zijn verschillende soorten en maten vogelbaden. Denk hierbij aan een vogelbad op voet, vogelbad op paal en een hangend vogelbad. De namen verklappen al hoe ze komen te staan of hangen. Je hoeft dus alleen maar te bepalen welke het beste past bij de indeling van je tuin. Tuindirect heeft een groot assortiment zodat er voor iedereen (en ieder budget) een geschikte match te vinden zal zijn. 

Waarom een vogelbad kopen?

Vogelbaden bieden het hele jaar door meerdere voordelen voor vogels. In de zomer helpt een vogelbadje tegen de hitte en tijdens de winter kan het omgetoverd worden tot voederschaal. Ook is het mogelijk om je vogelbad intact te houden in de winter: ververs af en toe het water, zodat het niet de kans krijgt om te bevriezen. Je helpt vogels de seizoenen door, het is een mooi stuk decoratie en je krijgt er regelmatig een spetterende show van wilde vogels!

Vaak denken mensen alleen aan het bijvoeren van vogels door voederschalen of het huisvesten van vogels middels vogelhuisjes. Het is natuurlijk erg belangrijk om de vogels een handje te helpen met het aanbieden van vogelvoer en onderdak, maar minder vaak wordt er gedacht aan drinkwater. Veel regenwater komt rechtstreeks in het riool terecht, waardoor vogels moeite kunnen hebben met het zoeken naar een geschikt drinkstation. Een vogelbadje kan fungeren als een vogelwaterschaal of als vogeldrinkschaal. Hierdoor zullen vogels dus nooit meer moeite hebben met het vinden van drinkwater. 

Naast dat vogels een badje gebruiken voor het drinken van water, zullen ze er gegarandeerd ook in badderen. Vogels houden van water. Om zichzelf schoon te maken, hun veren waterafstotend te maken of gewoon voor een frisse duik! 

Vogelbad kopen bij Tuindirect

Steun de vogels het hele jaar door middels het aanschaffen van een vogelbadje. Een vogelbad heeft belangrijke functies en het ziet er ook nog eens erg leuk uit! Bestel eenvoudig, veilig en snel bij Tuindirect. Voor 17:00 uur besteld wordt dezelfde dag nog verzonden!