Geen producten gevonden...

Vogelbad op voet kopen

Met een vogelbad op voet geef je vogels de mogelijkheid om veilig in je tuin te baden. Maar, een vogelbad op voet wordt niet alleen gebruik om lekker in te badderen. In de zomer wordt een vogelbad namelijk ook een drinkschaal en in de winter een voederplek. Multifunctioneel en het trekt ook nog eens mooie vogels aan!

Waar kun je een vogelbad op voet het beste plaatsen?

Het fijne van een vogelbad op voet is dat je deze vrijwel overal kunt plaatsen waar de ondergrond recht is. Denk hierbij aan een tafel, sokkel, maar ook simpelweg op de grond. Let wel op, wij raden altijd aan om het vogelbad op tenminste 1 meter hoog te zetten. Op deze hoogte hebben (huis)dieren minder kans om de vogels te storen. Des te hoger je het vogelbad neerzet, des te meer vatbaar deze is voor wind. Houd hier dus altijd rekening mee. 

Vergeet niet om het vogelbad neer te zetten op een plek waar jij er zelf ook van kunt genieten! Met een vogelbad op voet zul je namelijk een stuk meer vogels aantrekken. Dus naast het feit dat een vogelbad zelf al leuke decoratie is, zullen de vogels je tuin nog meer opfleuren. 

De voordelen van een vogelbad op voet

Een vogelbad op voet brengt verschillende voordelen met zich mee:

  • Biedt vogels verkoeling wanneer ze dit nodig hebben
  • Vogels kunnen hun veren schoonmaken 
  • Je biedt het jaar door vers drinkwater aan
  • Om te toveren tot voederschaal
  • De diversiteit en hoeveelheid vogels in je tuin wordt vergroot
  • Te gebruiken als decoratie

Soorten vogelbaden op voet

Naast een vogelbad op voet heb je ook een vogelbad op paal en een vogelbad hangend. De ‘voet’ zorgt ervoor dat je de drinkbak neer kunt zetten op plekken zoals bijvoorbeeld een tafel of een sokkel. Je hebt verschillende varianten, zoals een vogelbad op hoge voet, middelhoge voet en lage voet. Op deze manier kun jij precies bepalen wat het allerbeste past in jouw eigen tuin. 

Materialen vogelbad op voet

Een vogelbad op voet is te krijgen in verschillende materialen. Denk hierbij aan een vogeldrinkbak op voet van gietijzer. Een gietijzeren vogelbad geeft een klassieke, roestige uitstraling. Wil je voor een andere uitstraling gaan, kies dan voor een vogelbad van keramiek. Keramieke vogelbaden kunnen zowel modern als klassiek vormgegeven zijn. Het voordeel van een keramiek vogelbadje is dat deze van aardewerk gemaakt zijn. Hierdoor zijn ze wat zwaarder en daardoor goed bestand tegen windvlagen. 

Ook bieden wij een uitgebreide keuze in bekende merken zoals Esschert Design vogelbaden en CJ Wildlife (Vogelbescherming Nederland) vogelbaden. 

Welk vogelbad past het beste bij welke tuininrichting?

We kunnen er niet omheen dat vogels de voorkeur geven aan een rommelige tuin. Des te rommeliger de tuin, des te meer beschutting ze hebben, des te meer insecten er te vinden zijn en des te sneller ze hun eigen vogelhuisje kunnen vinden.

Mocht je voorkeur uitgaan naar een nette, opgeruimde tuin, dan kan een vogelbad op voet een echte blikvanger zijn. Plaats deze bijvoorbeeld op een sokkel om het een klassieke uitstraling te geven. Mocht je meer van het moderne uiterlijk zijn, kijk dan vooral naar het design. Ons assortiment is erg breed zodat er voor iedere tuin wel een perfecte match te vinden is! 

Waarom een vogelbad op voet kopen?

Het is natuurlijk bekend dat een vogelbad tegen de hitte gebruikt kan worden en om in te badderen. Vogels zoeken in de zomer verkoeling en gebruiken een vogelbad voor het schoonmaken van hun veren. Wat minder bekend is, is dat een vogelbad ook gebruikt kan worden als waterschaal op voet. Het hele jaar door hebben vogels vers drinkwater nodig en vooral in de winter is dit schaarste. Wanneer je met regelmaat je waterschaal op voet ververst zal het niet bevriezen. 

Ook is een vogelbad op voet te gebruiken als voederschaal voor vogelvoer. Wanneer je deze neerzet op een voor jou zichtbare plek, zul je merken dat je een stuk meer vogels aantrekt in je tuin. Een vogelbad is en blijft natuurlijk ook mooi als decoratie in de tuin!

Vogelbad op voet kopen bij Tuindirect

Wanneer je een vogelbad op voet koopt, weet je zeker dat je de vogels het gehele jaar door ondersteunt. Vogels kunnen badderen, water drinken, voer eten en het staat ook nog eens erg mooi in de tuin. Bestel eenvoudig, veilig en snel bij Tuindirect. Voor 17:00 uur besteld op werkdagen is dezelfde dag verzonden!