Vogelbad op paal

Met een vogelbad op paal help je vogels op meerdere manier de zomer én winter door. Een vogelbad op paal fungeert namelijk niet alleen als vogelbad, maar ook als voederschaal, vogeldrinkbak en decoratie. En er hangen zelfs nog een stuk meer voordelen aan zo’n vogelbad op paal!

Waarom een vogelbad op paal kopen?

In de zomer wordt een vogelbad tegen de hitte gebruikt. Het is belangrijk voor vogels om regelmatig even te baden, dit doen ze namelijk ter verkoeling, maar ook voor het schoonmaken van hun veren. Wanneer ze hun veren wassen, maken ze hun veren waterafstotend en isolerend. Niet geheel onbelangrijk dus! 

Een vogelbadje op paal kan ook worden gebruikt als waterschaal. Vogels hebben het hele jaar door vers drinkwater nodig. In de winter is het extra belangrijk om regelmatig het water te verversen zodat het niet zal bevriezen. Help vogels ook de winter door door het vogelbad in te zetten als voederschaal voor vogelvoer. Vogels zullen jouw tuin, en je nieuwe stuk decoratie, binnen de kortste keren weten te vinden. Extra veel vogels in de tuin dus! 

Waar kun je een vogelbad op paal het beste plaatsen?

Een vogelbad op paal is, zoals de naam al zal verklappen, erg makkelijk te plaatsen. Het vogelbad staat op een paal die in de grond gestoken kan worden. Vogels houden van een overzichtelijke en veilige plek. Plaats dus bij voorkeur het vogelbad in de buurt van een struik of boom. 

Mocht je er nou van kunnen genieten om naar vogels te kijken? Plaats het vogelbad dan op een plek waar je er goed zicht op hebt. Met een vogelbadje trek je namelijk veel meer vogels aan in de tuin, uitzicht gegarandeerd! 

De voordelen van een vogelbad op paal 

Het fijne van een vogelbad op paal is dat deze zeer multifunctioneel in te zetten is.

  • Badderplek voor vogels
  • Verkoeling in de hete maanden
  • Het hele jaar door vers drinkwater
  • Te gebruiken als voederschaal
  • Decoratieve toevoeging in je tuin
  • Vergroot de diversiteit en hoeveelheid vogels 

Soorten vogelbaden op paal

Er bestaan meerdere soorten vogelbaden. Naast een vogelbad op paal, bestaat er ook een vogelbad op voet en een vogelbad hangend. Het fijne van een vogelbad op paal, is dat deze vrijwel op elke plek in de tuin gebruikt kan worden. Door de scherpe pin aan de onderkant van de paal zal deze zonder veel moeite in veel soorten ondergronden te steken zijn. 

Materialen vogelbad op paal

Uiteraard worden vogelbaden op paal gemaakt van verschillende materialen voor verschillende doeleinden. Zo ziet een gietijzeren vogelbad er meer rustiek en klassiek uit, terwijl een RVS met goud look meer de moderne kant op streeft. Een vogelbad van aardewerk (keramiek) is vaak wat zwaarder waardoor deze beter bestand is tegen windstoten. 

Uiteraard bieden wij ook een uitgebreid assortiment als het gaat om merken en design. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Esschert Design vogelbaden of CJ Wildlife vogelbaden. 

Welk vogelbad past het beste bij welke tuininrichting?

We kunnen er niet omheen dat vogels de voorkeur geven aan een rommelige tuin. Des te rommeliger de tuin, des te meer beschutting ze hebben, des te meer insecten er te vinden zijn en des te sneller ze hun eigen vogelhuisje kunnen vinden.

Mocht je voorkeur uitgaan naar een nette, opgeruimde tuin, dan kan een vogelbad op voet een echte blikvanger worden. Plaats deze bijvoorbeeld op een sokkel om het een klassieke uitstraling te geven. Mocht je meer van het moderne uiterlijk zijn, kijk dan vooral naar het design. Ons assortiment is erg breed zodat er voor iedere tuin wel een perfecte match te vinden is! 

Vogelbad op paal kopen bij Tuindirect

Steun de vogels in je tuin door het aanschaffen van een vogelbad op paal! Je voorziet vogels van een badderplaats, drinkplaats, voederschaal én het ziet er ook nog eens mooi uit in de tuin. Bestel eenvoudig, snel en veilig bij Tuindirect. Voor 17:00u besteld - dezelfde dag verzonden!