Geen producten gevonden...

Vogelbad hangend

Een hangend vogelbad biedt vogels een veilige plek om rustig te badderen. Dit type vogelbad is makkelijk op te hangen aan elke muur, paal, overkapping, etc. Ook is een vogelbad nogal multifunctioneel doordat het in de zomer gebruikt kan worden als drinkschaal en in de winter als voederplaats voor vogelvoer.

Waarom kiezen voor een hangend vogelbadje?

Vogels gebruiken een vogelbad tegen de hitte in de zomer en natuurlijk om lekker in te badderen. In de zomer hebben vogels verkoeling en vers drinkwater nodig. Een vogelbad dat hangt fungeert als een hangende waterschaal voor vogels. Dit wordt zeer gewaardeerd door vogels omdat ze het jaarrond vers water nodig hebben. In de winter is het daarom belangrijk om met regelmaat het water te verversen zodat het niet zal bevriezen. 

Een hangend vogelbadje is ook te gebruiken als voederschaal. Je kunt deze vullen met vogelvoer en je zult merken dat de vogels hun nieuwe voederplek binnen no time weten te vinden. Dit zorgt er dus voor dat steeds meer vogels je tuin zullen bezoeken! Uiteraard staat een vogelbadje die hangt ook erg leuk als decoratie

Het fijne van een hangend vogelbad is dat andere (huis)dieren geen kans krijgen om op vogels of hun voer te jagen. Hangende vogelbaden hangen hoog genoeg zodat vogels veilig en in alle rust gebruik kunnen maken van het vogelbad. Ook scheelt het ruimte om te kiezen voor een hangend vogelbad. Let wel altijd op dat een hangend vogelbad minder bestand is tegen zware wind. Haal deze daarom altijd even naar beneden als er slecht weer voorspeld wordt. 

Waar kun je een hangend vogelbad plaatsen?

Een hangend vogelbad is vaak op te hangen op verschillende plekken. Denk hierbij aan een paal, muur, balk, etc. Het ophangen zelf spreekt meestal voor zich doordat de meeste hangende vogelbadjes op te hangen zijn door middel van een haak. Andere hangende vogelschalen zijn makkelijk aan de muur te bevestigen. 

De voordelen van hangende waterschalen voor vogels

Een hangende waterschaal biedt veel voordelen voor zowel vogels als voor jezelf! 

  • Biedt verkoeling
  • Vogels kunnen zichzelf schoonmaken
  • Zorgt voor vers drinkwater
  • Kan fungeren als voederschaal
  • Trekt meer vogels aan in je tuin
  • Staat erg leuk als decoratie
  • Veilig voor vogels doordat andere dieren er niet bij kunnen
  • Scheelt ruimte in de tuin

Welke hangende vogelbaden zijn er?

Vogelbaden worden wel eens verwisseld maar vogelhuisjes, maar beide hebben een hele andere functie. Wel bestaan er verschillende soorten vogelbaden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vogelbad op voet of aan een vogelbad op paal. Ook in de categorie hangende vogelbaden heb je weer verschillende soorten. Zo heb je hangende vogelbaden van keramiek, RVS, beton, metaal en gietijzer. Door het uitgebreide assortiment is er voor elke voorkeur in looks, budget en duurzaamheid wel een geschikte match te vinden.

Hangend vogelbad kopen bij Tuindirect

Een vogelbad die hangend is zorgt voor een drink-, bad- en voederplaats voor vogels. Een vogelbad biedt alleen maar voordelen voor zowel vogels als jijzelf! Bestel eenvoudig, snel en veilig bij Tuindirect. Voor 17:00u besteld is dezelfde dag al verzonden!