Comfortpool
Zwembadzout 20 kg
14,95 11,95

Zwembadzout

Het is van groot belang dat het zwembad water schoon en veilig is om in te zwemmen. Vandaag de dag wordt het zwembad steeds vaker gedesinfecteerd met zwembadzout met behulp van een (zout)filtersysteem. Bij het woord 'zoutwater' denken veel mensen dat het net zo sterk is als de zee, maar niks is minder waar. Zoutwater wordt grondig gefilterd in het zoutwater filtersysteem waardoor het slechts een milde zoutsmaak heeft.

Hoe werkt zwembadzout?

Een zoutwatersysteem is relatief eenvoudig in gebruik. Zwembadzout kan rechtstreeks worden toegevoegd aan het zwembad. Het water stroomt zowel door het filtersysteem als door het zoutwatersysteem. Het zwembadzout wordt hierdoor als het ware omgezet tot natuurlijk chloor.

Hoeveel zwembadzout gebruiken?

Een zwembad met een zoutwatersysteem vergt weinig onderhoud. In de meeste gevallen hoef je slechts één keer per jaar zwembadzout aan het bad toe te voegen. Hoeveel zwembadzout je precies moet gebruiken, is compleet afhankelijk van de grootte van het zwembad. Er is een algemene vuistregel om uit te rekenen hoeveel zwembadzout je nodig hebt, deze luidt als volgt: inhoud zwembad in liters / 250. Heb je bijvoorbeeld een zwembad met een inhoud van 12.000 liter? Dan heb je ongeveer 12.000 / 250 = 48 kilogram zout nodig.

Zoutwater zwembad vs chloorwater, wat is beter?

Moet je kiezen voor zout of chloor? Dit hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. In vergelijking met zwembadzout is chloor een stuk goedkoper om mee te starten. Een zoutwatersysteem is vrij prijzig in de aanschaf. Een zoutwaterbad is wel onderhoudsvriendelijk, waardoor de investering zichzelf langzaam maar zeker terugbetaald. Een zoutwater zwembad is zachter en gezonder. Zoutwater is een stuk minder agressief dan chloorwater, waardoor rode ogen en (huid)irritatie verleden tijd is. Een nadeel van zoutwater is dat het roestvorming op ijzeren en aluminium delen kan veroorzaken. 

Poolsel zwembadzout

Aangezien je slechts 1x per jaar zwembadzout aan het zwembad hoeft toe te voegen, raden we aan om  topkwaliteit zwembadzout te gebruiken. Dit is niet alleen goed voor het zwembadwater zelf, maar ook beter voor het zwembad en het zoutwatersysteem. Het A-kwaliteit zwembadzout van Poolsel is zeer zuiver geraffineerd zout zonder toegevoegde stoffen. Dit zout is geschikt voor alle opzetbaden, waaronder dus ook de zwembaden van Intex. Poolsel Zwembadzout A-Kwaliteit koop je online bij Tuindirect.