Blog

02/12/2022 - 16:15
Eekhoorns in de tuin? "Heeft u ook een nootje voor mij?"
Eekhoorns horen, net als vogels, thuis in onze natuur. Deze verzamelaars zijn ongelofelijk schattige acrobaatjes. Maar ook zij hebben het moeizaam.
Lees meer
02/12/2022 - 14:00
Vleermuizen verdienen ook een huisje
Veel mensen zien ze als griezelige beestjes, maar deze kleine zoogdiertjes zijn alles behalve griezelig. Behalve als het gaat om hun onhandigheid met vinden van een nestje.
Lees meer
25/11/2022 - 14:35
Gevleugelde buren gezocht...
Een prachtig leegstaand huis met uitzicht op de voedersilo. Je moet een gekke vogel zijn als je daar niet wilt wonen. Dus kom maar naar huis... mus!
Lees meer
25/11/2022 - 13:00
Vogels voeren: wat, waar, hoe en wanneer?
Vogels voeren is iets wat je jaarrond kunt doen om de vogels in jouw omgeving te helpen. Maar welk voer past nu precies bij de vogels in jouw tuin? Geen zorgen het is echt een fluitje van een cent!
Lees meer
28/06/2021 - 11:00
Blij dat je er Bij bent!
Bijen... deze nuttige beestjes zijn er elk jaar weer bij. En er zijn ook veel soorten bijen. Deze harde werkers gaan dag na dag erop uit om nectar te verzamelen. Onderweg helpen ze veel bloemen en planten te bestuiven. Ze zijn dus heel nuttig. Veel boeren planten daarom ook vaak bloemen om hun akkers heen. De boer zorgt voor bloemen en de bijen helpen de boer daarna een handje. Maar ze kunnen jou ook een handje helpen. Met bloemen in jouw tuin help je de bijen een handje en op hun beurt zorgen zij dat jouw tuin nog meer gaat opbloeien. En dat geldt niet alleen voor je bloemen, maar ook voor je moestuin plantjes. Je moes tuin plantjes geven, met de hulp van de bijen, een nog grotere opbrengst.
Lees meer