Geen producten gevonden...

Pinda's voor vogels

Pinda's vallen goed in de smaak bij tuinvogels! Niet alleen bij verschillende soorten mezen, maar ook spechten, mussen, boomklevers en groenlingen houden ervan. Pinda's bevatten een hoog vet- en eiwitgehalte. Hierdoor zijn ze uiterst voedzaam voor vogels. Ideaal om vogels het hele jaar door mee bij te voeren. Maar voornamelijk tijdens de koude wintermaanden, wanneer vogels extra veel voedingsstoffen nodig hebben. Idealiter biedt je de lekkernij aan door het in een voedersilo voor pinda's of in een voederhuisje op paal te stoppen. Tuinvogels kunnen dan ongestoord - en nog belangrijker - zonder gevaar genieten van hun maaltijd. Een ander bijkomend voordeel is dat het voer tijdens een regenbui minder snel nat word. 

Pinda's voor tuinvogels zijn niet bedoeld voor menselijke consumptie. En vice versa geldt dat ook. Zout is namelijk erg slecht voor vogels. En nu horen we je denken: dan kunnen we wel gewoon ongezouten pinda's in de supermarkt kopen. Maar ook deze pinda's zijn niet hetzelfde! Sterker nog, ze zijn niet bepaald voedzaam. Voerpinda's zijn ongebrand, waardoor ze een stuk voedzamer zijn. Zo bestaan voerpinda's gemiddeld voor zo'n 45% (!) uit vetten. 

Tuinvogels zijn ook gek op doppinda's. Doppinda's worden vaak gebruikt om er met een draadje pindaslingers van te maken. Deze kun je vervolgens ophangen in de tuin of aan een boom. Wanneer je het netje ophangt in de tuin, zullen tuinvogels dit snel opmerken. Ze zullen langdurig in de buurt blijven wanneer ze weten dat ze pindatjes kunnen peuzelen.