Geen producten gevonden...

Vetblokken

De naam zegt het al: deze blokken zitten boordevol met natuurlijke vetten. Tevens zijn vetblokken rijk aan olieën. Dit maakt vetblokken dan ook een uitstekende wintervoeder voor vogels. Het is van belang om vogels te voeren in de winter. Het kost vogels namelijk veel energie om hun lichaamstemperatuur op peil te houden tijdens koude weersomstandigheden. Zo kunnen kleine tuinvogels bij nachtvorst wel 10% (!) van hun lichaamsgewicht verliezen.

Je kunt je dus wel indenken dat tuinvogels wel een extraatje kunnen gebruiken. En jij kunt ze daarbij helpen! De meest effectieve manier om vogels te helpen in de winter, is door ze (bij) te voeren met vetproducten. Of te wel, vogelvoer dat rijk is aan energie. Een vetblok is hier een uitermate geschikt product voor. Ook mezenbollen en wintermixen komen goed van pas.

Vetblokken vallen goed in de smaak bij verschillende mezen. Denk hierbij aan de welbekende koolmezen en pimpelmezen. Ook spechten en halsbandparkieten zijn er niet vies van. Het publiek dat je aantrekt met het serveren van een vetblok is dus zeer gevarieërd. Dat maakt het erg leuk! Lukt het jou om al deze vogels te spotten en te herkennen? Daar kom je maar op één manier achter. Bestel voordelig vetblokken bij Tuindirect. Stop ze vervolgens in een geschikt voederhuisje (vetblokhouder) en hou het goed in de gaten!