Hadivo
Mezenbollen 100 stuks Zomer
€26,95 €22,95
Bird Food
Winterpakket 12-delig
€6,95 €4,95
Vogelbescherming Nederland
Vetbollen met insecten 30x95g zonder net in emmer
€11,45 €10,95
Vogelbescherming Nederland
Vetbollen met insecten 6x95 op schaal - Doos 16 stuks
€31,95 €21,95

Mezenbollen

Vooral in de winter komen tuinvogels moeilijk aan genoeg voedsel. Tuindirect biedt de lekkerste mezenbollen aan voor vogels. Deze mezenbollen zijn van hoge kwaliteit!

Mezenbollen ophangen

Mezenbollen bevatten verschillende natuurlijke vetten. Deze vetten zijn vooral in de winter erg belangrijke voedingsstoffen om vogels de koude wintermaanden mee door te helpen. Tuindirect heeft verschillende soorten mezenbollen in het assortiment. Echter hebben ze allen één ding gemeen: ze bestaan allemaal uit de beste ingrediënten, waardoor je gegarandeerd verschillende soorten mezen en andere tuinvogels zult aantreffen!


Je kunt mezenbollen op verschillende manieren ophangen. Erg handig is om mezenbollen te stoppen in een mezenbol voersysteem als bijvoorbeeld een vetbolhouder. voor schuwe vogels als bijvoorbeeld de heggemus wordt aangeraden om te strooien op de grond.

Welke vogels eten mezenbollen?

Wanneer je mezenbollen koopt, is de kans groot dat je veel verschillende soorten vogels in de tuin lokt. Mezenbollen vallen bij veel vogels in de smaak. Zo eten verschillende soorten mezen het: koolmees, pimpelmees, zwarte mees en de matkop. Ook andere vogels als spechten, gaaien, boomklevers en boomkruipers zijn niet vies van een mezenbol!

Tip! Met het aanschaffen van een nestkast vergroot je de kans dat er meer vogels in je omgeving zullen komen.

Soorten mezenbollen

Tuindirect heeft verschillende soorten mezenbollen; zo hebben we de klassieke mezenbollen, mezenbollen met pindakaas, mezenbollen met net, zonder net en mezenbollen in emmer. Aangeraden wordt om de mezenbollen zonder net te 'serveren' aan de vogels. Mezenbollen kunnen gevaarlijk zijn wanneer er nog een netje omheen zit, aangezien vogels verstrikt kunnen raken met hun pootjes in het netje. Daarnaast krijg je, als je voor de bollen zonder net kiest, geen afval in de tuin. Je kunt er voor kiezen om mezenbollen zonder net in een vogelvoedersysteem te stoppen als bijvoorbeeld de London vetbollenhouder.