Vogelbescherming Nederland
Vetbollen met insecten 30x95g zonder net in emmer
€11,95

Mezenbollen

Tijdens de wintermaanden kan het voor tuinvogels een grote uitdaging zijn om aan voldoende voedsel te komen. Zeker wanneer er buiten een pak sneeuw ligt, lukt het de vogels niet altijd even goed om voldoende voedingsstoffen te verzamelen voor hunzelf en de jonge vogels. Het is tijdens de wintermaanden van belang dat vogels extra veel, calorierijke voeding binnenkrijgen om hun lichaamstemperatuur van zo'n 40 (!) graden op peil te houden. Eén van de meest effectieve manieren om vogels een calorierijke maaltijd vol met nuttige ingrediënten te serveren is het voeden met mezenbollen. Tuindirect verkoopt de beste mezenbollen die een uitzonderlijk hoge aantrekkingskracht hebben op allerlei tuinvogels.

Hoe mezenbollen ophangen?

Je kunt mezenbollen op verschillende manieren ophangen. Zo kun je ze in een netje aan de boom hangen, maar dit is niet helemaal zonder gevaar. Vogels kunnen met hun pootjes verstrikt raken in het netje en dat kan een gevaarlijke situatie veroorzaken. Om dat te voorkomen, raden we aan om de mezenbollen te stoppen in een speciale vetbollenhouder. Vetbolhouders zijn makkelijk toegankelijk en het is een veilige manier van voeren. Tuinvogels kunnen ongestoord genieten van een lekkere mezenbol en kraaien krijgen vrijwel geen kans om er met de maaltijd vandoor te gaan. In een vetbolhouder kun je meerdere mezenbollen tegelijk stoppen.

Welke vogels eten mezenbollen?

Wanneer je mezenbollen koopt, is de kans groot dat je veel verschillende soorten vogels in de tuin lokt. Mezenbollen vallen bij veel vogels in de smaak. Zo eten verschillende soorten mezen het: koolmees, pimpelmees, zwarte mees en de matkop. Ook andere vogels als spechten, gaaien, boomklevers en boomkruipers zijn niet vies van een mezenbol!

Tip! Met het aanschaffen van een nestkast vergroot je de kans dat er meer vogels in je omgeving zullen komen.

Welke soorten mezenbollen zijn er?

Tuindirect heeft verschillende soorten mezenbollen; zo hebben we de klassieke bollen, mezenbollen met pindakaas, mezenbollen met net, zonder net en ook in een emmer. Daarnaast krijg je, als je voor de bollen zonder net kiest, geen afval in de tuin. Je kunt er voor kiezen om mezenbollen zonder net in een vogelvoedersysteem te stoppen als bijvoorbeeld de London vetbollenhouder.

Mezenbollen zonder net

Aangeraden wordt om de mezenbollen zonder net te 'serveren' aan de vogels. Mezenbollen kunnen gevaarlijk zijn wanneer er nog een netje omheen zit, aangezien vogels verstrikt kunnen raken met hun pootjes in het netje. Daarnaast krijg je, als je voor de bollen zonder net kiest, geen afval in de tuin. Tuindirect verkoopt mezenbollen zonder net in grootverpakkingen per 100 stuks van Hadivo. Deze mezenbollen zijn als beste getest door Roots Magazine en zijn uitsluitend gemaakt van dierlijke vetten.