Born in Sweden
Vogelbad RVS op paal
€48,95
Wildlife Garden
Vogelvoederhuis met bad Rood - WG352
€47,95 €45,95
Born in Sweden
Vogelbad Koper RVS op paal
€52,95 €48,95
Secret Garden
Staande voedertafel met dak
€28,95 €21,95
Wildlife Garden
Vogelvoederhuis met bad Zwart - WG355
€47,95 €45,95
Born in Sweden
Vogelbad Goud RVS op paal
€52,95 €48,95
Meuwissen Agro
Vogelbadje tinkleurig metaal
€16,95
Meuwissen Agro
Vogelbadje tinkleurig metaal met standaard
€19,95 €12,95
Wildlife Garden
Vogelvoederhuis met bad Grijs - WG356
€47,95 €45,95

Vogelbad

Waarom een vogelbad kopen?

Vogelbaden zijn het jaarrond een meerwaarde voor elke vogel: in de zomer een plekje om een verfrissende duik te nemen en in de winter een voederplek. Je kunt tijdens de winter natuurlijk ook water doen in het vogelbad. Zorg er dan wel voor dat het water regelmatig ververst wordt, zodat het water niet de kans krijgt om te bevriezen. Een vogelbad is van decoratieve meerwaarde in uw tuin!

Vaak wordt er alleen gedacht aan het voederen van vogels. Door het bijvoeren met bijvoorbeeld mezenbollen help je de vogels, vooral in de winter, natuurlijk erg goed mee om ze te voorzien van voedsel. Echter is water minstens zo belangrijk! Veel regenwater komt rechtstreeks terecht in het riool terecht, waardoor vogels het jaarrond moeite kunnen hebben met het zoeken naar een geschikt drinkstation. Met het aanschaffen van een vogelwaterschaal is dit verleden tijd.

Naastdat vogels een badje gebruiken voor het drinken van water, zullen ze er gegarandeerd ook in badderen. Vogels houden van water. Om hunzelf schoon te maken, hun veren waterafstotend te maken of gewoon voor een frisse duik!

Waar vogelbad plaatsen?

Tuindirect raadt aan om het badje op een hoogte van minimaal een meter te plaatsen. Zo kunnen er niet zo snel (huis)dieren bij komen. Plaats het badje op een mooie, overzichtelijke plek zodat vogels een goede overzicht hebben van de omgeving en hierdoor minder kwetsbaar zijn voor roofdieren. 

Zorg er voor dat het badje niet de hele dag in de felle zon staat, om te voorkomen dat er binnen no-time algen groeien in het water.

Hoe onderhoud je een vogelbad?

Het is belangrijk om vogelbaden goed te onderhouden. Naast dat we aanraden om het water met enige regelmaat te verversen, is het ook belangrijk om het bad zelf goed schoon te maken; vooral wanneer er verschillende soorten vogels op afkomen. Aangeraden wordt om dit zoveel mogelijk zonder schoonmaakmiddelen te doen. 

Tuindirect heeft verschillende soorten baden. Zowel vogelbaden op voet als waterschalen. Vervaardigd uit verschillende materialen: gietijzer, roestvrijstaal en koper. Kortom, genoeg keuze!