Elho
Green Basics regenton
€136,95 €119,95
Nature
Regenton 320L kunststof - Antraciet
€179,95 €159,95
Elho
Pure Raindrop regenton
€249,95 €209,95
Elho
Corsica regenpijpbakje
€6,95 €6,45
Garantia
SPEEDY Vulautomaat
€66,95 €59,95
Garantia
Vulautomaat afsluiter-bladvang
€23,95 €19,95
Nature
Regenton 320L kunststof groen
€179,95 €149,95
Harcostar
Mini rainsaver 100 L
€38,95 €33,95
Garantia
Avanti Vulautomaat
€34,95
Capi Europe
Regenton Rib 130L met plantenbak
€229,00 €214,00
Nature
Regenton aansluitset/vulautomaat
€12,95 €11,95
Capi Europe
Regenton Clay 130L met plantenbak
€229,00 €214,00
Meuwissen Agro
Regenton Vulautomaat 70-100 mm met bladvanger
€18,95 €17,95
Harcostar
Overloopset
€23,95

Regenton

Regenton kopen

We hebben steeds vaker te maken met extreem weer. We krijgen hierdoor vaker korte en hevige buien waardoor wateroverlast kan ontstaan. Een goed geplaatste regenton zou heel wat van de regen kunnen opvangen. Droogte komt inmiddels ook vaker voor en dan is het water wat opgevangen is in de regenton een slimme zet geweest!

Niet alleen is het milieuvriendelijk, het is ook erg vriendelijk voor je portemonnee! Het opvangen van regenwater bespaart het gebruik van kraanwater omdat het gebruikt kan worden voor het bewateren van bloemen en planten. Super handig, dus! Vooral als je gehoord hebt dat kraanwater alleen maar gaat stijgen in prijs omdat het zuiveren ervan lastiger wordt.

Regenwater is gratis en bevat nauwelijks kalk! Het is dus niet alleen gezond voor de planten, maar ook voor huisdieren. Daarnaast kan je er ook je auto er mee wassen of de ramen lappen. 

Voor een regenton is een aftapkraan natuurlijk onmisbaar. Het liefste zit de kraan zo laag mogelijk zodat je voorkomt dat er een laag water blijft liggen in de ton. Een regenton kan je op een voet zetten zodat hij wat hoger staat en er een (grote) emmer onder kan staan. De meeste tapkranen hebben al de functie dat je er een tuinslang koppeling op kan aansluiten!

 

Hoe regenton aansluiten?

Stap 1:

Voordat je begint met het aansluiten van een regenton, is het belangrijk om een geschikte plek te zoeken. Voor het aansluiten heeft u nodig:

  • Een regenton
  • Een vulautomaat die op de regenpijp past

Meet de diameter van de regenpijp af om er precies achter te komen welke vulautomaat op de regenpijp past. De meeste regenpijpen hebben een diameter van 80 millimeter.

Tuindirect heeft verschillende soorten vulautomaten in het assortiment. Zo hebben we een standaard vulautomaat. Of te wel een automaat welke je een stuk uit de regenpijp moet zagen om deze aan te sluiten. Ook hebben we een vulautomaat waar je een gat moet boren in de regenpijp. Neem bijvoorbeeld de Garantia Speedy. Voordeel hiervan is dat de regenpijp niet verwijderd hoeft te worden bij het monteren van de ton. Ga stapsgewijs aan het werk door het volgen van de plaatjes op de  meegeleverde instructies.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de regenton rechtstreeks aan te sluiten op de regenpijp. Denk er hierbij wel aan dat er een gat in de deksel moet worden geboord, zodat, mocht de regenton vollopen, het regenwater kan leeglopen. Een overloopset is onmisbaar wanneer je er voor kiest de regenton rechtstreeks aan de regenpijp te monteren.

Stap 2:

Het zoeken van een geschikte plek. Denk er om dat de regenton op een rechte ondergrond staat; dit kan bijvoorbeeld op een regentonvoet

Stap 3:

Controleer of alle onderdelen goed in elkaar passen. Heb je gekozen voor een 'standaard' vulautomaat waarbij je een gat moet zagen in de regenpijp? Eventueel licht opschuren en vervolgens onderdelen in elkaar lijmen.

 

Iedereen kent natuurlijk de welbekende houten regenton. Niet voor niks dat deze populair zijn, aangezien ze er stijlvol en tijdloos uitzien! Maar wat dacht je van de Elho Pure Raindrop regenton? Deze regenton heeft een prachtig design en is zeker geen sta-in-de-weg; zelfs niet in de kleinere tuinen. Verkrijgbaar bij Tuindirect!