Geen producten gevonden...

Plantenhoezen

Het is van belang om kwetsbare planten te beschermen tegen koude temperaturen. Bescherm je planten tegen de vrieskou, koude/droge wind, vogels en ongedierte met een beschermhoes of speciale plantenhoes! Diverse functionele plantenhoezen verkrijgbaar bij Tuindirect met mooie designs. Het belang van plantenbescherming wordt door veel mensen onderschat. Een geschikte plantenhoes biedt niet alleen bescherming tegen vorst en kou, maar ook tegen een hoosbui en hagel. De meeste plantenbeschermingshoezen zijn lucht- en vocht doorlatend, zodat de planten nog wel kunnen ademen, zonder dat ze last hebben van de kou.

Plantenhoes tegen vorst

Tijdens de wintermaanden kan het buiten flink koud worden. Zogenaamde  ‘winterharde’ planten maken een soort van anti-vrieskou aan als de temperaturen afnemen. De planten komen dan als het ware in hun rustfase, waardoor ze minder kans op bevriezing hebben. Maar helaas kunnen niet alle planten tegen vrieskou. Er bestaat een grote kans dat vorstgevoelige planten dood gaan tijdens een periode van (nacht)vorst. Het is daarom van belang om de planten te beschermen tegen de vorst met een plantenhoes. Tuindirect verkoopt diverse plantenhoezen, waaronder afdekvliezen, boomjassen, vliesdoeken en ook noppenfolie.

Plantenhoes voor de winter

Met een plantenhoes help je jouw kwetsbare planten de winter door. Met een plantenhoes blijven vorstgevoelige planten in een goede conditie en kan je er in het voorjaar weer volop van genieten.

Welke plantenhoes voor welke plant?

In ons assortiment maken we onderscheidt tussen de volgende soorten (vorst)beschermingshoezen:

Winterafdekhoezen (vlieshoes): Deze beschermhoezen zijn gemaakt van UV-bestendig polypropyleen. De vlieshoezen zijn geschikt voor mediterrane planten als o.a. palmen en olijfbomen.

Plantenhoezen (Capi Europe): Hoezen bestaande uit 3 beschermlagen waardoor ze vrijwel voor elke tuinplant geschikt zijn. Deze hoezen niet alleen functioneel, maar zijn ook voorzien van een mooie, botanische uitstraling.

TreeSafe Boomjassen: De professionele boomjassen van TreeSafe zijn van de beste isolerende materialen gemaakt, waardoor ze voor alle bomen en planten geschikt zijn. Dankzij de degelijke rits zijn ze erg gebruiksvriendelijk.