Geen producten gevonden...

Onkruidverwijderaar

Onkruid ben je liever kwijt dan rijk in de tuin. De beste onkruidverwijderaars bestel je online bij Tuindirect. Indien op voorraad: vandaag besteld, morgen in huis!

Wat is een onkruidbrander?

Het wordt steeds vaker gebruikt: een onkruidbrander. Maar, wat is dat nou eigenlijk? Een onkruidbrander is een nieuwe, professionele methode om onkruid te bestrijden. Door de hete luchtstroom verhit je onkruid, met gevolg dat de plantcellen barsten. Het onkruid wordt vanzelf geel en zal vervolgens volledig afsterven. Een onkruidbrander werkt gemakkelijk, snel en effectief. Wanneer je een onkruidbrander koopt, hoef je niet meer met chemische onkruidbestrijdingsmiddelen te werk rondom je huis.

Hoe ga je te werk met een onkruidbrander?

Het verwijderen van onkruid wordt vaak gezien als één van de minst aangename tuinklusjes. Gelukkig werkt een onkruidbrander  gemakkelijk en snel! Je hoeft niet ouderwets te bukken om het onkruid met bloed, zweet en tranen te verwijderen. Je kunt gewoon blijven staan en binnen enkele seconden ben je klaar. Om brandgevaar te voorkomen, kun je het beste enkele seconden gaan branden. Het is niet nodig om het volledige onkruid tot de grond toe weg te branden. We raden aan om enkele weken later nogmaals op dezelfde plekken te branden.

Onkruid verwijderen met de hand?

Er zijn meerdere manieren om onkruid te verwijderen, zowel met de hand om met hulpmiddelen. Bij tuindirect.om hebben we beide!

Electrische onkruidbrander

Een elektrische onkruidbrander heeft veel voordelen. Het begint al met de aanschaf: een elektrische brander is doorgaans een stuk goedkoper dan een gasbrander. Electrische onkruidbranders zijn milieuvriendelijke en efficiënte apparaten die je kunt gebruiken tegen het bestrijden van onkruid. Electrische branders zijn licht in gewicht, waardoor ze wendbaar en gemakkelijk in gebruik zijn. Electrische onkruidbranders zijn voor de echte precisiewerkers, aangezien de hitte erg geconcentreerd wordt afgegeven.

Onkruidverbrander gas

Gasbranders kennen een groot voordeel: de branders bereiken veel hogere temperaturen in vergelijking met elektrische onkruidbranders. Daarentegen slurpen onkruidverbranders op gas wel behoorlijk wat energie. Een ander voordeel van gasbranders is dat je niet afhankelijk bent van een stopcontact. Sluit voor gebruik simpelweg een gaspatroon aan op de verbrander.

Waarbij een gasbrander er met een vlam voor zorgt dat het onkruid afsterft, zorgt een elektrische onkruidbrander er met een thermische ‘shock’ voor dat het onkruid verdwijnt en niet meer terugkomt. Beide verbranders zijn gebruiksvriendelijk.