Geen producten gevonden...

Koemest

Koemest kopen

Verbeter de bodem met koemest! Gedroogde koemest zorgt voor een betere bodemstructuur zodat de (gras)planten de voedingsstoffen beter kan opnemen uit de bodem. Zo blijven je planten sterk en groen en zullen ze niet verkleuren en verslappen. Koemest is een gedroogd product en het is stuifvrij. Het is een 100% organische mest waardoor het een milieuvriendelijk product is!

Naast het feit dat koemest het bodemleven stimuleert zorgt het - dankzij de samenstelling -  ook dat de het gras, de planten etc. de nodige voedingsstoffen (de belangrijkste NPK-voedingsstoffen) binnenkrijgen gedurende een lange periode.

Koemest is dankzij haar samenstelling breed inzetbaar. Zo kun je koemest o.a. strooien op het gazon, in de moestuin en op planten. 

Hoeveel koemest gebruiken?

Hoeveel koemest je moet strooien per m², hangt af van de toepassing en de kwaliteit van het grond. Gemiddeld gezien kun je met 1 kilogram koemest zo'n 10 m² uitstrooien.

Wanneer koemest strooien?

We raden aan om vroeg in het voorjaar of laat in het najaar koemest te strooien, om het gazon een kickstart te geven. Wanneer je koemest in de moestuin strooit, kun je dit in december al doen. Voor een optimaal resultaat raden we aan om koemest te strooien in combinatie met een kalk meststof voor een extra groeispurt.

Hoe vaak koemest?

Koemest kan gedurende het gehele jaar wel gestrooid worden, indien er geen vorst in de grond zit. Voor het optimale strooiresultaat raden we aan om de (gras)planten twee keer per jaar te bemesten. Volg het doseringsadvies die op de verpakking staat zo precies mogelijk op.

Hoe lang werkt koemest?

Koemest heeft een snelle werking. Vooral na een regenbui lossen de korrels al snel op in de bodem. Doordat koemest een hoog organisch stofgehalte bevat, heeft het ook nog eens een lange nawerking. Koemestkorrels hebben een nawerking van zo'n 3 maanden lang.

Koemest of kunstmest?

Klanten vragen ons regelmatig of ze koe- of kunstmest moeten strooien. Eigenlijk kun je de beide soorten mest niet echt met elkaar vergelijken. Koemest bevat een hoog gehalte aan organische voedingsstoffen welke positief bijdragen aan de bodemstructuur. Daarnaast heeft koemest een laag gehalte aan NPK-voedingsstoffen, dit zijn de belangrijkste voedingsstoffen die (gras)planten nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Dit gehalte is wel dusdanig laag, dus het is niet erg voedzaam voor het gras. Kunstmeststoffen bevatten daarentegen een hoog gehalte aan NPK-voedingsstoffen welke het gras en de planten een snelle groeispurt geven. In tegenstelling tot koemest, draagt kunstmest niet bij aan een betere bodemstructuur. Kortom, de beide meststoffen hebben een andere functie. We raden aan om daarom koemest altijd te strooien in combinatie met een gazonmest of (kunstmest). Je stimuleert daarmee niet alleen het bodemleven, maar zorgt er ook voor dat de graswortels voldoende voedingsstoffen kunnen opnemen voor een algemeen gezonde ontwikkeling en gestage groei van je grasmat.