Geen producten gevonden...

Regenton met plantenbak

Regentonnen zijn duurzaam en je bespaart er op den duur ook nog eens geld mee! Tegenwoordig krijgen we steeds vaker te maken met extreme regenbuien en langdurige periodes van droogte. Door het opvangen van hemelwater in de regenton ben jij altijd voorzien van gezond, kalkvrij water voor het bewateren van alles wat bloeit en groeit in je tuin. 

Elho Regenton met plantenbak

De vraag naar regentonnen loopt steeds verder op. Wanneer je een regenton in de tuin hebt staan, ben je duurzaam aan het tuinieren, aangezien het erg milieuvriendelijk is. Het is niet voor niets dat steeds meer gemeentes subsidie verlenen voor mensen die een regenton aanschaffen. Een regenton is tegenwoordig geen sta-in-de-weg meer. Tuindirect heeft een groot assortiment aan ware blikvangers. Zo hebben we verscheidende regentonnen met plantenbak. Deze regentonnen hebben bovenop de deksel van de ton een plantenbak die je kan vullen met de mooiste bloemen en planten. Zo mag je regenton zeker wel gezien worden!

elho regenton met plantenbak

Ook topmerk Elho heeft een regenton met een plantenbak. De Green Basics regenton 200L 2-in-1: deze ton is voorzien van een geïntegreerde bloembak waarmee je eindeloos kunt variëren. De ton kun je eenvoudig installeren aan de regenpijp. De ton is voorzien van een UV-filter en is geschikt voor temperaturen tot -20 graden. Een echte alleskunner in een modern jasje!

Waarom een regenton met plantenbak bestellen?

Naast het feit dat je de regenton naar eigen wens kan opfleuren met vrolijke bloemen en planten, heeft een regenton nog veel meer voordelen! Hieronder hebben we alle voordelen voor je op een rijtje gezet:

 

  • Wanneer je een tuin hebt met een border vol bloemen en planten, zal je al snel merken dat je behoorlijk wat water nog hebt om alles te laten groeien en bloeien. Wanneer je hemelwater opslaat in een regenton, kun je dit gebruiken om de gehele tuin te voorzien van water. Hemel (regenwater) is beter voor planten dan kraanwater. Het bevat namelijk minder kalk en mineralen. Het bevat nauwelijks opgeloste stoffen, waardoor het water sneller oplost in de bodem.

Regenton bewatering

 

  • Je kunt het hemelwater wat je opslaat in de regenton ook gebruiken voor het schoonmaken van je (auto) ramen. Vul een emmer met regenwater, maak er een sopje van... en poetsen maar!

schoonmaken regenton

  • Ook huisdieren zijn gek op een vers bakje hemelwater! Waar een regenton wel niet allemaal goed voor is...

    regenton drinken voor huisdieren

  • Een regenton is milieuvriendelijk. De ton vangt hemelwater op die je kan gebruiken voor verschillende (tuin)klusjes! Jaarlijks gebruiken we gemiddeld zo'n 1100 (!) liter water voor het bewateren van de bloemen en planten in onze tuin. Met een regenton kun je op jaarbasis duizenden liters hemelwater opvangen. Je ontlast hier niet alleen het riool mee...

 

regenton waterbesparend

 

  • …Je 'ontlast' ook je eigen portemonnee! Kraanwater kost niet alleen veel geld, maar het komt ook nog wel eens voor dat er tijdelijk geen water beschikbaar is doordat het riool overbelast is; zo ook afgelopen zomer. Ook in Nederland hebben we dus wel eens waterschaarste, doordat we bijvoorbeeld massaal water gebruiken tijdens de warme zomermaanden. Wanneer je water opslaat in de regenton, hou je altijd wat achter de hand.

regenton kostenbesparend