Capi Europe
Bijenhotel
€19,95
Bird Home
Buzzy Home Insecten Hotel Giant
€189,95 €179,95
Dobar Wildlife
Solar-Insectenhotel Landsonne
€99,00
Capi Europe
Vlinderhuisje
€13,95
Esschert Design
Doe het zelf insectenhotel - KG153
€20,95 €19,45
Dobar Wildlife
Insectenhotel Professioneel met standaard
€159,00 €154,00
Bird Home
Insecten Hotel Rond 30cm
€15,95
Natuurmonumenten
Insectenhotel Suraj
€39,95 €34,95
Esschert Design
Insectenhotel XL met steen - Esschert Design
€40,95 €34,95
Natuurmonumenten
Insectenhotel Sun
€14,95
Natuurmonumenten
Insecten Sinne
€43,95 €41,95
Esschert Design
Insectenhotel L - WA16
€34,95
Esschert Design
Driehoekig Insectenhotel WA36
€10,95 €7,75
ECOstyle
Insectenhotel nuttige insecten
€36,95 €32,95
Natuurmonumenten
Insectenhuis Soleil
€69,95
Esschert Design
Bijenhuis Zeshoekig - WA55
€11,95
Natuurmonumenten
Insectenhuis Suvan
€23,95

Insectenhotel

Hier vind je verschillende insectenhotels in diverse kleuren maten! Insecten vervullen vele taken in onze tuinen. Zo bestuiven ze planten en fungeren ze als natuurlijke ongediertebestrijders.

Wat is een insectenhotel nou eigenlijk?

Het is bij ons een veelgestelde vraag: Zo'n insectenhotel, wat is dat nou eigenlijk? Een insectenhotel is niks anders dan een schuilplaats waar verschillende nuttige insecten, bijen en lieveheersbeestjes zich zullen nestelen en overwinteren. Met een van onze vijf sterren hotels help je de insecten - die het de laatste jaren al erg moeilijk hebben - enorm. Tevens help je jouw omgeving mee aan extra diversiteit door de verschillende 'kamers' die voor verschillende beestjes bestemd zijn.

Insectenhotel ophangen

Tuindirect heeft verschillende soorten insectenhotels: zo hebben we hotels die je kunt ophangen aan een muur of wand. Je kunt de hotel natuurlijk ook gewoon op het balkon of terras plaatsen. Een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, tijdens het zoeken van een geschikte plaats:

  1. Voor een goede 'opkomst', wordt aangeraden om de insectenhotel op een zon-, wind- en regenvrije plek neer te zetten. Daarnaast helpt het om het hotel te plaatsen in de buurt van een bloemenrijke plek. 
  2. Aangeraden wordt om insectenhotels op kniehoogte te bevestigen (+/- een halve meter). Een hotel kan tot 2 meter hoog opgehangen worden.
  3. Plaats het insectenhotel bij voorkeur op met de voorkant gericht naar het zuiden, zuidwesten of zuidoosten.

Voorkom de volgende veelgemaakte fouten:

  1. Verf het hotel niet; de geur van verf stoot insecten af.
  2. Berg het hotel in de winter niet op, maar laat deze het jaarrond hangen. Anders worden de nuttige insecten vroegtijdig uit hun nest gedreven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!
  3. Maak het insectenhotel niet om de haverklap schoon. Hiermee verstoor je de natuur en zullen de meeste insecten het hotel vermijden.

Waarom een insectenhotel kopen?

Naastdat je de insecten helpt, helpen ze jou ook! Zo eten bijvoorbeeld de gaasvliegen en lieveheersbeestjes vervelende bladluizen, trips en wolluizen op. Daarnaast zullen diverse wilde bijen het hotel betreden. Deze bijen leggen hun eitjes in het voorjaar en plaatsen deze in één van de vele dunne buisjes in het hotel. Wanneer de temperaturen stijgen, worden de bijen actief. Ze gaan dan op zoek naar bloemen om hunzelf van voedsel te voorzien. Tijdens dit proces vliegt de bij van bloem naar bloem met stuifmeel tussen de pootjes. Dit stuifmeel zorgt er voor dat vruchten en planten goed groeien.

Er is bijna altijd wel wat te beleven met een insectenhotel in de tuin of op het balkon!  

 

Inspiratie nodig?

We hebben best veel keuze in grote en kleine insectenhotels, goedkope en dure en om je alvast op weg te helpen hebben we voor jou onze top 5 van best verkochte insectenhotels op een rij gezet. Kijk hier voor onze top 5 insectenhotel.