Geen producten gevonden...

Vleermuiskasten

Een vleermuiskast, waarom eigenlijk?

Steeds vaker worden er vleermuiskasten geïnstalleerd. Toch zijn er ook best nog wel veel mensen die er bang voor zijn. Vaak om de reden dat het nachtdieren zijn en ze rare geluiden kunnen maken. Echter is dat nergens voor nodig; er valt niets te vrezen voor de gefladderde beestjes.

Tegenwoordig is het voor de beestjes lastig om een geschikte schuilplaats te vinden. Vleermuizen kunnen niet zelfstandig een nest maken, ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Het is niet voor niks dat ze tot de bedreigde diersoorten horen. Dit is één van de redenen waarom een speciaal ontwikkelde kast erg in trek is. Geloof het of niet; vleermuizen zijn ook nog eens uiterst nuttig. Zo eten ze per nacht wel duizend muggen op. Ten slot komt er nog een derde voordeel bij: Gemeentes kunnen nog wel eens subsidie geven, aangezien een vleermuiskast bijdraagt aan het in standhouden van het bedreigde diersoort.

Waar vleermuiskast ophangen?

Er zijn een aantal factoren welke een belangrijke rol spelen bij de intrekking van vleermuizen in een kast. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg insecten aanwezig zijn. Daarnaast is het van belang dat de vleermuis in de buurt water kan drinken; denk hierbij aan de aanwezigheid van vijvers, beken en meertjes. Vleermuiskasten kunnen het best op 5 tot 10 meter hoogte geplaatst worden. Bij voorkeur bevestig je de kast aan een boom, muur of aan de gevel. 

Vleermuiskast kopen

Tuindirect heeft diverse soorten vleermuiskasten in het assortiment. Hieronder onze top 3:


1. Natuurmonumenten Vleermuizenkast

Deze kast, vervaardigd uit duurzame materialen, heeft een aangepaste, bewerkte ingang met een reliëf laag waardoor de beestjes makkelijk binnen kunnen komen. Een echte aanrader!

2. Wildlife Garden Fladdermusborgen

Niet alleen super trendy, maar ook uiterst functioneel! Wordt geleverd inclusief montageset.

3. Esschert Design Vleermuiskast Silhouet L

Deze kast is voorzien van een fraai ontwerp en biedt een veilige schuil- en nestelplek. Deze schuil/nestkast is gemaakt van vurenhout en zink en is daardoor onderhoudsvriendelijk.

 

Je kunt natuurlijk ook voor kiezen om zelf een vleermuiskast te maken. Het is zeker niet eenvoudig en je dient met allerlei aspecten rekening te houden. Je zou haast kunnen zeggen dat het vakwerk is! We raden hierom aan om een kant-en-klare kast aan te schaffen.