Geen producten gevonden...

Vlinderkastjes

Vlinders fladderen niet zo licht door het leven als we het najaar naderen en al helemaal niet in de winter. Koude dagen en slechte weersomstandigheden zijn voor de vlinder lastig te doorstaan. Een vlinderkastje geeft vlinders de mogelijkheid om koude en natte dagen te overleven. Wist je trouwens dat de biodiversiteit vergroot kan worden als meer mensen gebruik maken van een vlinderkastje? De kans dat vlinders het overleven is namelijk groter en zo zal de biodiversiteit gevarieerd blijven! Het is wel belangrijk dat je het vlinderkastje op een beschutte plek hangt.

Door een paar takjes in de gleuven van een vlinderkastje te stoppen, creëer je houvast voor de vlinders. Je kunt ook wat dorre bladeren gebruiken om het vlinderkastje te vullen. Ontdek het assortiment en schaf een vlinderkastje aan naar wens. We hebben veel verschillende soorten! Denk bijvoorbeeld aan een vlinderkastje in een modern jasje of een Zweeds design, maar we hebben natuurlijk ook een houten basic variant. We hebben grote vlinderkasten en kleine kastjes. Jij verzint het, wij hebben het!

De kastjes die je op deze pagina tegenkomt, zijn puur en enkel bestemd voor vlinders. We hebben ook bijenhotels. Deze zijn verzelfsprekend bestemd voor nuttige bijen en hommels. Ten slotte hebben we nog insectenhotels. Deze hotelletjes hebben verschillende 'kamers'. Deze kamers hebben allemaal hun eigen indeling, waardoor verschillende soorten hotelgasten (insecten als bijen, vlinders, lieverheersbeestjes etc.) een overnachting kunnen boeken.