Geen producten gevonden...

Egelvoer

Waarom egels voeren?

Wanneer er een periode van nachtvorst aanbreekt, zullen (vooral jonge) egels steeds meer moeite hebben met het verzamelen van hun voedsel. Echter is het voor egels juist in deze periode extra belangrijk dat ze voldoende vetreserves opbouwen voordat ze beginnen met hun winterslaap. We raden hierom aan om de egels bij te voeren. Vroeger werden egels vaak bijgevoerd met  katten- en hondenbrokken. Er was toen nog geen specifieke egelvoer op de markt. We raden aan om een specifieke egelvoer te gebruiken, aangezien deze veel voedzamer zijn. Ze zijn voorzien van de nodige eiwitten; een ware traktatie voor egeltjes!

Egeltjes zijn alleseters. Je zou ook stukjes fruit met weinig suiker kunnen serveren. Het is belangrijk dat het voedsel vochtig is. Zet naast het voedsel een bakje water in de tuin en er zullen gegarandeerd stekelige bezoekers naar je tuin komen!

Egels worden niet vaak bijgevoerd, aangezien mensen niet vaak een egel aantreffen. Toch kun je veel plezier beleven met het bijvoeren van egels. Wellicht spot je er nog een in je tuin wanneer het schemerig word. Egelvoer koop je bij Tuindirect!