Geen producten gevonden...

Eekhoornhuisjes

Bijna iedereen heeft er een zwak voor: eekhoorns. Het zijn nou eenmaal ontzettend leuke en slimme beestjes! Helaas zul je ze niet heel snel tegenkomen in je tuin. Wil je een eekhoorn spotten, dan moet je simpelweg een beetje geluk hebben. Maar, door het plaatsen van een eekhoornhuisje vergroot je die kans wel! En wees eens eerlijk: eekhoorns in de tuin, wie wil dat nou niet?

Waarom een eekhoornhuisje kopen?

Net als bij vogels, wordt het ook voor eekhoorns steeds lastiger om een geschikte schuil-, nest- en broedplaats te vinden. Dit heeft onder andere te maken het feit dat er jaarlijks talloze hectaren aan bossen verdwijnen. Je ziet hierdoor dat eekhoorns steeds meer onder druk komen te staan, ook in Nederland en België. Dit gebeurt op een dusdanig rap tempo dat het toch zorgwekkend begint te worden. Er wordt niet altijd even snel bij nagedacht, maar wij kunnen er nog wel wat aan doen! We kunnen veel voor eekhoorns betekenen door het plaatsen van een eekhoornhuisje. Het leuke is dat wanneer je in jouw omgeving een eekhoornhuisje plaatst, eekhoorns hier optimaal gebruik van maken. Zo gebruiken ze het huisje in de koude maanden om te overwinteren, te slapen, en ook om hun voedsel in op te slaan. Voor je het weet hebben ze al een nest gemaakt. Eekhoorns zijn erg slim en hebben al snel door hoe ze de eekhoornhuisjes kunnen binnentreden. Vaak doen ze dit op een acrobatische manier. Het is werkelijk waar een spectaculaire show om te zien hoe eekhoorns optimaal gebruik maken van zo’n huisje.

Hoe hoog een eekhoornhuisje ophangen?

Om ervoor te zorgen dat de eekhoorn het huisje ook daadwerkelijk gaat gebruiken, is het erg belangrijk dat je het huisje goed ophangt. Zorg er allereerst voor dat je het huisje op een goede hoogte plaatst. De ideale ophanghoogte varieert tussen de 3 en 5 meter hoog. Misschien wel de meest voorkomende doodsoorzaak van eekhoorns is dat ze gebeten worden door huisdieren (honden en katten). Dit kun je simpel voorkomen door het bovengenoemde advies op te volgen. Waar je nog meer op zou moeten letten, is dat je het eekhoornhuisje op een rustige plek in de tuin hangt. Indien je meerdere eekhoorn nestkasten wilt plaatsen, plaats ze dan tegenover elkaar, in elkaars zicht. Dit geeft ze een extra vertrouwd gevoel. Misschien wel erg voor de hand liggend, maar zorg er ten slotte voor dat je het huisje goed bevestigd, om te voorkomen dat de eekhoorn van een hoge hoogte een valpartij maakt en daardoor wellicht wel dood zou kunnen gaan. Tuindirect verkoopt alleen nest- en voederhuisjes van hoge kwaliteit, om de veiligheid van de beestjes ten allen tijde te waarborgen.

Eekhoorn voederhuisje

Alhoewel eekhoorns zich goed kunnen redden qua voedselvoorziening, kan het geen kwaad om ze zo nu en dan bij te voeren met een eekhoornvoedermix. Hang daarom naast een nestkastje ook een eekhoorn voederhuisje op in je tuin. Door het juiste menu te serveren in de tuin, vergroot je de kans dat eekhoorns een kijkje komen nemen. Zorg ervoor dat je het voederhuisje vult met plantaardig voedsel. Ze zijn onder andere gek op pinda’s, noten, bessen en zaden.

We moeten eerlijk toegeven: de kans dat een eekhoorn regelmatig terugkeert naar je tuin, is grotendeels afhankelijk van de omgeving zelf. Wanneer je veel bomen in de tuin hebt staan, dan is de kans meteen aanzienlijk groter dat eekhoorns in de buurt blijven hangen. Wanneer de bomen naast elkaar staan, dan is het al helemaal feest. Eekhoorns vinden het namelijk erg leuk om lekker te klimmen en te klauteren. Richt je tuin dus zo natuurlijk mogelijk in!