Talen Tools

Gazonprikker

€17,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

Talen Tools Gazonprikker

Deze gazonprikker heeft een lengte van 60cm en een breedte van 40cm. 

Wat is een gazonprikker?

Een gazonprikker is een tuingereedschap waarmee je het gazon kunt beluchten. Met een gazonprikker prikt u gaatjes in het gazon. Hierdoor worden nuttige micro-organismen geactiveerd in de bodem, wat beter is voor het gazon.

Hoe gebruik je een gazonprikker?

De gazonprikker van Talen Tools is eenvoudig in gebruik. Prik gaten in de toplaag van het gazon (10 tot 15 centimeter). Wrik de gazonprikker heen en weer om er voor te zorgen dat de gaten in het gras groter worden.

Wanneer gebruik je een gazonprikker?

In de meeste gevallen hoeft het gazon niet geheel belucht te worden, maar zijn er slechts een aantal gedeeltes die goed belucht moeten worden. Het kan zeker geen kwaad om het hele gazon te beluchten met een gazonprikker, om zo de bodemstructuur te verbeteren en de wortelgroei te bevorderen/stimuleren. Wanneer het gras slapjes wordt of bruin verkleurt, geef het dan aandacht door het te beluchten met een gazonprikker. Gebruik de gazonprikker in het voorjaar en herhaal het in het najaar (september). Je kunt dit het beste doen tijdens koel, regenachtig weer. Het prikken gaat dan een stuk gemakkelijker.

Waarom gebruik je een gazonprikker?

Het wortelstelsel van grasplanten hebben lucht nodig om voedingsstoffen en water op te kunnen nemen. Wanneer de bodem te stug is en lucht niet meer vrij de grond in kan komen, ontstaat er kooldioxide in de grond. Graswortels krijgen het hierdoor steeds moeilijker om voedingsstoffen uit de bodem te halen. Daarnaast kan (regen)water niet meer ongestoord naar de wortels toekomen, met het gevolg dat het gazon er steeds slechter bij komt te liggen. Om geel/bruin gras of zelfs kale plekken te voorkomen, is het van belang om het gazon te beluchten met een gazonprikker.

Eigenschappen

checkmark Gemaakt van metaal

checkmark Gebruiksvriendelijk

checkmark Activeert micro-organismen

checkmark Verbetert de bodemstructuur

 

Specificaties
  • MateriaalMetaal
  • Kleur-
  • Afmetingen60 x 40 cm (L x B)
  • EAN8712448291989
  • Artikel codeGP1