ECOStyle Aaltjesval tegen taxuskever
De taxuskever staat ook wel bekend als de gegroefde lapsnuitkever of lapsnuitkever. De kever is klein, ongeveer 1 cm en heeft een lange gebogen snuit met knievormig gebogen antennen. Daarnaast heeft hij een hard, gegroefd dekschild. De kleur is vooral zwart, maar aan de bovenkant is de taxuskever vaak wat bruiner met gele vlekjes.
Hoe herken je een taxuskeverplaag
Hapjes uit de bladeren van je azalea, camelia, fuchsia, hedera, liguster, rododendron of taxus? Dan plaagt de taxuskever waarschijnlijk je tuin. Met onze taxuskeverval waar onze aaltjes inzitten, bestrijd je ze natuurlijk en succesvol.
Natuurlijk vijanden van je plaag: aaltjes
Plagen hebben natuurlijke vijanden zoals aaltjes (nematoden). Zet je die goed in, dan ben je gauw van je tuinprobleem af. Zonder natuur en milieu te belasten.
Wat zijn aaltjes?
Aaltjes zijn microscopisch kleine beestjes. Ze zitten van nature in de bodem. Het zijn dé natuurlijke vijanden van verschillende plaaginsecten of de larven ervan.
Hoe werken aaltjes?
Je ontvangt een houten plankje met groeven. In de groeven zit een gel met aaltjes. De taxuskever houdt zich overdag schuil onder het plankje en zal daardoor geïnfecteerd worden. Binnen een week sterft de kever.
Hoe zet je aaltjesval in?
- Verwijder de folie en leg het plankje met de gel en aaltjes gevulde groeven naar beneden direct op de aarde onder de aangetaste planten.
- Verwijder losliggende bladeren, de natuurlijke schuilplaats van de taxuskever.
- Verplaatsen van het plankje gedurende de toepassingsperiode is mogelijk, maar niet wenselijk.
De voordelen van de ECOStyle Aaltjesval tegen taxuskever
Voor bovengronds bestrijden van taxuskevers
100% natuurlijk bestrijden
24 uur per dag actief
Zonder chemicaliën of schadelijke stoffen van je plaag verlost worden
Gemakkelijk in te zetten
No specifications available