ECOstyle

Aaltjes tegen larven fruitmot

€26,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

ECOStyle Aaltjes tegen larven fruitmot

Schade veroorzaakt door de rupsen van de fruitmot is te herkennen bij de oogst van het fruit. In de vruchten zijn gangen zichtbaar en vaak treedt vroegtijdig fruitrot op. De rupsen van de fruitmot zijn te bestrijden met aaltjes na de oogst, zo van september tot en met december. Toepassing van de aaltjes op de stam en in de vertakkingen van de fruitbomen geeft een effectieve bestrijding van de rupsen fruitmot.

Vanaf mei zijn volwassen fruitmotten actief en start de vlucht. Tijdens de vlucht, die tot eind augustus duurt, legt het vrouwtje haar eieren op vruchten en bladeren. Na één tot twee weken komen de eitjes uit en boort de larve zich een weg door het fruit. Je herkent de schade aan ronde gaatjes in je vruchten. De gaatjes zijn afgedekt met een oranjebruine pulp. De schil van de vrucht om het gaatje kleurt vaak rood. De larve boort vervolgens een gang door de vrucht tot aan het klokhuis. Daarna eet hij de pitten. De vruchten vallen voortijdig van de bomen, zonder dat de vrucht rijp is. De larven fruitmot (en van de appelbladroller en perenbladroller) bestrijd je door een oplossing met aaltjes op de stam en de vertakkingen van de fruitboom nat te spuiten.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Meng de verpakking met 1 liter water en giet de oplossing in een plantenspuit of drukspuit.
  2. Zorg ervoor dat de te behandelen planten al goed nat zijn.
  3. Verspreid met behulp van de plantenspuit of drukspuit en richt goed op het insect. Het is een contactmiddel bij blad-en planttoepassing, dus je moet goed de plaag raken.
  4. Doseer hierbij 100 ml aangemaakte vloeistof per m2. Overdosering is met de aaltjes niet mogelijk. Een verpakking aaltjes is dus altijd te gebruiken voor een kleiner oppervlakte.

Eigenschappen

checkmark Rupsen van de fruitmot bestrijden doe je met aaltjes

checkmark Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden

Specificaties

No specifications available