ECOstyle

Aaltjes tegen eikenprocessierups

€21,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

ECOStyle Aaltjes tegen eikenprocessierups

Elk jaar groeit de overlast van de eikenprocessierups. Mens en dier ondervinden oog- en huidirritaties bij contact met de brandharen van de rupsen. Specifieke aaltjes helpen deze rups in een vroeg stadium te bestrijden.

Advies

De aaltjes vroeg in het seizoen toepassen, rond april. De rupsen zijn dan veiliger te bestrijden omdat ze nog geen brandharen hebben. Zonder de brandharen, die vaak in de loop van de maand mei ontstaan, zijn de rupsen tevens directer en dus beter te raken met de aaltjes. De aaltjes niet overdag maar ’s avonds over de rupsen sproeien. Bij zonnig weer drogen de aaltjes namelijk snel uit en hebben ze niet voldoende kans om de rupsen binnen te dringen. De rupsen dienen, voor een optimaal resultaat, tot druipens toe bespoten te worden. 

Bij het signaleren van nesten van de eikenprocessierups met brandharen adviseren wij contact op te nemen met de gemeente of professionele bedrijven. In deze fase is het advies om de rupsen niet zelf te bestrijden.

Gebruiksaanwijzing

1. Meng de gehele inhoud van de verpakking aaltjes met 1 liter water en roer de inhoud tot het product volledig is opgelost. Dit is het concentraat. De bespuiting op de rupsen wordt in twee keer uitgevoerd.

2. Meng 500 ml van het concentraat met 1 liter water. Dit is goed voor de eerste behandeling. Bespuit de rupsen in het nest en/of op de stam grondig en kletsnat tot druipens toe.

3. Na 2 uren: meng nogmaals 500 ml aaltjes concentraat met 1 liter water en herhaal de behandeling zoals aangegeven.

Gebruik een plantenspuit of een drukspuit met nevelstand waarbij de druk niet hoger is dan 5 bar en met een kop met gaatjes van minimaal 0,5 mm groot.

Eigenschappen

checkmark Eikenprocessierupsen bestrijden doe je met aaltjes

checkmark Volledig natuurlijke en biologische manier van bestrijden

Specificaties

No specifications available