Geen producten gevonden...

Werkplaatskachels

Tuindirect verkoopt verschillende, hoge kwaliteit elektrische werkplaatskachels. Verkrijgbaar in verschillende vermogens, dus het maakt niet uit of je in je garage werkt of in een grote schuur: er is altijd een geschikte kachel die de ruimte kan bedienen.

 

Hoe kun je de werkplaatskachel het best plaatsen?

Op welke manier moet je de kachel plaatsen om er het meeste profijt van te hebben? Deze vraag wordt vaak door onze klanten gesteld. Het maakt eigenlijk niet heel veel uit waar je het precies neerzet, maar er zijn wel een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Het is ten eerste verstandig om de omtrek van uw (werk)omgeving te meten. De ene werkplaatskachel beschikt over een grotere luchtverplaatsing dan de ander; daarom is het van belang dat je de juiste kachel besteld welke er voor zorgt dat je hele omgeving verwarmd word. 

Onze werkplaatskachels zijn echte ruimteverwarmers die er voor zorgen dat de gehele ruimte geleidelijk aan verwarmt wordt. Zorg er daarom voor dat de lucht rond het apparaat onbelemmerd kan circuleren. Plaats het apparaat dus niet te dicht op muren, niet onder een plank, kast, gordijnen of andere grote voorwerpen. Houd bij het plaatsen van het apparaat de volgende minimum vrije afstanden in acht:

- Voorkant: minimum vrije afstand 100 cm
- Achterkant: minimum vrije afstand 100 cm
- Zijkanten: minimum vrije afstand 100 cm
- Bovenkant: minimum vrije afstand 100 cm

Zorg er daarnaast voor dat je de verwarmer goed onderhoudt. Houd het apparaat schoon door stof, vuil en/of aanslag regelmatig van het apparaat af te halen.

 

Hoeveel verwarmingscapaciteit heeft je werkplaatskachel nodig?

Hoeveel verwarmingscapaciteit je precies nodig hebt, hangt af van de omgeving. Werkplaatsen kenmerken zich meestal door hun hoge plafonds. Daar houden onze werkplaatskachels rekening mee! We hebben kachels met verschillende vermogens (voornamelijk 2000 en 3000 Watt). Deze zorgen voor warme lucht aan ruimtes met respectievelijk 25-50 m² (2000W) en 50-75 m² (3000W).

 

Welke werkplaatskachel is de beste?

Bent u nog aan het twijfelen wat voor type kachel uit wilt aanschaffen? Of u nou kiest voor een elektrische, gas- of houtkachel... Elk type heeft zo z'n voor- en nadelen. Deze zullen we hieronder nader toelichten.

Electrische kachels

Voordelen:

 • Zorgen er voor dat ruimtes binnen no-time warm worden.
 •  Indien u zonnepanelen heeft, kunnen deze de benodigde elektriciteit opwekken.
 •  Milieuvriendelijk, aangezien er geen fossiele brandstoffen gebruikt hoeven te worden.

Nadelen:

 • Het verbruik van elektrische verwarming ligt relatief hoger dan bij een traditionele verwarming op aardgas of mazout. Dit hogere verbruik zou met zonnepanelen gecompenseerd kunnen worden.

 

Gaskachels

Voordelen:

 • Veel keuzemogelijkheden: denk aan vrijstaande/hangende en ingebouwde gaskachels. 
 • Gebruiksgemak. Met een gaskachel heb je nooit geen tekort aan brandstof. Je hoeft dus niet - zoals bij een houtkachel - regelmatig met hout te slepen.
 • Gaskachels hebben weinig onderhoud nodig.

Nadelen:

 • Uw huis moet voorzien zijn van een gasleiding en een rookgaskanaal. Zijn deze niet aanwezig, dan moeten deze aangelegd worden voordat je een gaskachel kunt installeren in uw woning.

 

Houtkachels

Voordelen:

 • Zorgt voor een sfeervol vlammenspel en veel warmte. Een houtkachel heeft een hoog rendement.
 • Houtkachels zijn relatief goedkoop in de aanschaf. Daar komt bij dat hout een goedkope brandstof is.

Nadelen:

 • Houtkachels vergen behoorlijk wat werk. Ook moet de schoorsteen jaarlijks schoongemaakt worden.