Wildlife Garden
Combi Voersilo Zaad
€24,95 €19,95
Wildlife Garden
Voedersilo Groot
€46,95 €41,95
CJ Wildlife
Vetbollenhouder London
€19,95
Wildlife Garden
Zwart Voederhuisje voor Vetbollen
€23,95 €20,95
CJ Wildlife
Pyramide Vetbolhouder
€11,95
Wildlife Garden
Rood Voederhuisje voor Vetbollen
€23,95 €20,95
CJ Wildlife
Max Voeder
€12,95
CJ Wildlife
Multi feedR
€16,95
CJ Wildlife
Lisa Voeder
€19,95
Wildlife Garden
Triple Feeder Yellow - WG254
€39,95 €34,95
Dobar Wildlife
Grote Multifunctionele Voedersilo - Metaal
€21,95 €14,95
Born in Sweden
Vetbol hanger - Born in Sweden
€16,95 €16,95
SingingFriend
Duurzame vogel vetblokhouder
€3,95
CJ Wildlife
Vetbolring Hessen
€12,95
Buzzy Birds
Bird Gift Vetblokhouder
€5,95
CJ Wildlife
Vetbolhouder Bremen
€6,95

Vetbolhouders

De mezenbol - in de volksmond ook wel vetbol genoemd, wordt in Nederland meer gebruikt dan welk vogelvoer dan ook. Dit is ook niet zo gek: een mezenbol zit boordevol energie en calorieën. En veel tuinvogels zijn er gek op! Tuinvogels hebben vetrijk voedsel nodig om de winter zonder problemen door te kunnen komen. Aangeraden wordt om de bollen in een vetbollenhouder te stoppen. Vetbolhouders kenmerken zich dat ze aan alle kanten geopend zijn, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor de tuinvogels. Een vetbolhouder biedt tuinvogels een veilige plek om van hun maaltijd te kunnen genieten. Daarnaast kun je meerdere vetbollen te gelijk serveren.

Tuindirect heeft verschillende soorten vetbol voersystemen in het assortiment, zoals decoratieve vetbolhouders in de vorm van een eikel en vetbolhouders met een beschermkooi eromheen. Laatst genoemde kan erg handig zijn wanneer grote tuinvogels als kraaien en eksters de overhand hebben in je tuin. Doordat er een beschermkooi omheen zit, kunnen kleine tuinvogels als koolmeesjes alleen de lekkernij bereiken.

Het leefgebied van vogels gaat de laatste jaren drastisch achteruit. Met het aanschaffen van een vetbolhouder help je niet alleen tuinvogels met het aanvullen van hun voedselbehoefte, maar het stimuleert ook nog eens onze eigen leefomgeving! Want de vogel, vlinder- en insectenstand dragen ten slotte bij aan de graadmeter van onze leefomgeving. We hebben we voor elk soort vogelvoer wel een bijpassend voersysteem. Heb je bijvoorbeeld zonnebloempitten, dan kun je deze beter in een raamvoederhuisje stoppen.