Solabiol

Slakken barriere clay Atapulgitic 1,5 kg

€8,95
€7,45
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

Solabiol Slakkenbarriére clay Atapulgitic 1,5 kg

Atapulgitic clay is een effectieve natuurlijke barriere en beschermt groenten en siergewassen tegen slakken op een milieuvriendelijke manier. Atapulgitic clay korrels zijn effectief tegen alle soorten naaktslakken en huisjesslakken.

Hoe te gebruiken?

Pas het product toe, waneer schade rond uw groente- of siergewassen optreedt. Atapulgitic clay kan direct worden gestrooid op de grond of in potten.

Voor planten in potten

Zorg ervoor dat de slakken niet meer op de plant zitten of hierbij dicht in de buurt zijn. Indien dit wel het geval is, de slakken handmatig verwijderen. Strooi vervolgens voldoende korrels in.

Voor planten in de volle grond

Zorg ervoor dat de slakken niet meer op de plant zitten of hierbij dicht in de buurt zijn. Indien dit wel het geval is de slakken zoveel als mogelijk handmatig verwijderen.
Leg op een afstand van 2 tot 3 cm, van de enkele planten, een strook Atapulgitic clay korrels om de planten in dit gebied te isoleren. Hou hierbij een strookbreedte van ongeveer 2,5 cm aan. 

Atapulgitic clay korrels zijn langdurig effectief, maar na regen is het raadzaam om een aantal korrels, bovenop de bestaande korrels, bij te strooien. Wanneer de korrels uitdrogen vallen deze niet uit elkaar, maar blijven als korrel actief. Wanneer de barrière wordt onderbroken, door bijvoorbeeld schoffelen, moet de barrière weer worden aangevuld. Als de Atapulgitic clay korrels niet langer nodig zijn, kunt u deze door de grond mengen. Dit kan een positief effect hebben op de bodemstructuur en -vruchtbaarheid.

Eigenschappen

checkmark Milieuvriendelijk

checkmark Veilig voor huisdieren

checkmark Geurloos

checkmark 100% natuurlijk mineraal

checkmark Effectief tegen alle soorten naaktslakken en huisjesslakken
Specificaties
  • Inhoud1,5 kilogram
  • Geschikt voor5,5 strekkende meter
  • EAN8712171016651
  • Artikel code1060715