Barenbrug

Robot & Mulch Yellow Jacket (coating) - 5KG

€74,95
€69,95
Momenteel niet leverbaar
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

Barenbrug Robot & Mulch Yellow Jacket (coating) - 5KG

 

De variant Robot & Mulch is ook bekend als de variant: Barenbrug Mow Saver

Op zoek naar een revolutionair mengsel waarbij je niet alleen bespaart op de maaikosten, maar ook tijd bespaart bij het afvoeren van maaisel? Dan is deze Minder Maaien mengsel met coating van topmerk Barenbrug precies waar je naar op zoek bent. Dit revolutionaire mengsel is breed inzetbaar voor verschillende (recreatieve) doeleinden. Ondanks het feit dat het mengsel bekend staat om 35% minder maaien, heeft het gras toch een erg snelle vestiging (+/- 4 week).

Snelle vestiging

Het Minder Maaien mengsel heeft als kenmerk dat het gras na de vestiging kort blijft, in tegenstelling tot andere graszaadmengsels die wél doorgroeien en lengte maken. Dankzij de snelle kieming en vestiging maakt Minder Maaien na het inzaaien op het veld dus snel een dichte groene grasmat. Zo’n egaal bedekt ‘tapijt’ is niet alleen een lust voor het oog, het zorgt er ook voor dat onkruiden geen kans krijgen. De grasmat is schoon, zodat er geen herbiciden hoeven te worden ingezet tegen onkruiden.

Ideaal voor robotmaaiers

Robotmaaiers hebben het voordeel dat bij het continu maaien van het grasveld ook voortdurend minieme grastopjes worden afgemaaid en worden gemulched. Piek producties van maaisel en afvoer behoren tot het verleden.

LMT - Less Mowing Technology

Tijdens meerjarige proeven op meerdere locaties zijn de kwekers van Barenbrug er in geslaagd om sterke nieuwe rassen te ontwikkelen die in staat zijn om in minder optimale omstandigheden vocht en mineralen uit de bodem op te nemen. Omdat deze rassen ook worden gekenmerkt door een laag groeipatroon én een mooie grasmat, passen ze perfect in wat Barenbrug de Less Mowing Technology (LMT) noemt. 

Inclusief Yellow jacket coating

Er worden steeds meer graszaadmengsels gemaakt met een coating; zo ook deze Minder Maaien mengsel. Dit mengsel beschikt over 50% coating. Coatings worden toegevoegd aan graszaadmengsels omdat het graszaad een extra groeistimulans geeft. Zo komt het graszaad optimaal tot zijn recht, ook tijdens minder goede groeiomstandigheden.

Green Earth Label - duurzaam onderhoud

Barenbrug wil niet alleen een voortrekker zijn op het gebied van verbetering van grassen, Barenbrug wil met zijn ontwikkelingen ook een bijdrage leveren aan een Groen Aarde waartoekomstige generaties ook kunnen recreëren en sporten. Om dit gestalte te geven is het kwaliteitslabel Green Earth in het leven geroepen. Dit keurmerk helpt groenbeheerders met een duurzamer gebruik en beheer van gras door minder gebruik van water, meststoffen en pesticiden en minder maaien.

Eigenschappen

Snelle vestiging

35% minder maaibeurten en 55% minder maaiafval - weinig onderhoud

Hoog siergehalte én goede betredingstolerantie

Sterk in schaduw én zon

Ideaal voor robotmaaiers

Green Earth-label, duurzaam onderhoud

Revolutionair mengsel inclusief coating

Minder pesticiden vereist, dus weinig onderhoudskosten

 

Samenstelling:

25% Engelse raaigras

50% Roodzwenkgras (35% Festuca rubra rubra; 15% Festuca rubra commutata)

25% Veldbeemgras

(50% Coating met 1% NPK en 1% zeewier)

 

Specificaties
  • SoortRobot & Mulch Yellow Jacket (coating)
  • Inhoud5 kg
  • Geschikt voor250 m2
  • Zaaidichtheid+/- 50 m² per kg
  • Zaaiperiodemaart t/m september
  • EAN8718911070341
  • Artikel codeBAR.1830099