DCM
Lavameel 20 KG
€21,95 €20,95
Pokon
Organische Koemest
€14,95
ECOstyle
100% Organische Tuinmest
€9,95 €7,95
ECOstyle
Gazon-AZ Gazonmest
€18,95 €16,95
DCM
ECO-MIX 2
€59,95
Pokon
Tuinmest 2,5kg
€10,95
ECOstyle
Hagen-AZ 1.6 kg
€9,95 €7,95
ECOstyle
Mediterrane planten-AZ 800 gr.
€7,95 €5,95
ECOstyle
Klimplanten-AZ 800 gr.
€7,95 €5,95

Organische mest

Biologische en organische kunstmest betekenen niet dat het ten koste gaat van de kwaliteit en de uiteindelijke opbrengst. Organische, biologische meststoffen zorgen voor een meer gecontroleerde groei.

Organische mest, wat is dat nou precies?

Organisch mest kun je in 2 soorten verdelen. Zo heb je 100% organische mest; denk hierbij aan koemest. Dit is niks anders dan mest van kippen, paarden, koeien etc. Dit zorgt voor een gecontroleerde, lange groei. Daarnaast verbetert het de bodemstructuur. De bodem blijft los en luchtig, het neemt beter water op en tegelijkertijd houdt het de voedingsstoffen beter vast. Tuindirect raadt aan om een 100% organische mest te strooien in combinatie met een kalk meststof. Hiermee geef je de grasgroei een extra boost.

Ook bestaat er Organisch-minerale mest. Dit is een combinatie van een organische- en kunstmest. Hierbij werkt het organische mest voor een betere bodemstructuur en de toegevoegde N-P-K meststoffen voor een gecontroleerde groei. 

Voor beide soorten geld: naast dat ze milieuvriendelijk zijn, hebben ze beide een langdurige (na)werking. Organische meststoffen zorgen er niet alleen voor dat planten gezonder en mooier worden, maar ook de moestuin en het gazon krijgen er een enorme boost van!

Organische mest of kunstmest?

Organische mest is beter voor het milieu dan kunstmest. Kunstmest heeft een snellere werking dan organische mest; daarentegen wel een kortere nawerking. Kunstmest stimuleert de grasgroei, maar heeft weinig effect op het verbeteren van de bodemstructuur.