Fertigreen
Stikstof Plus N23 - 20kg
€16,95
DCM
Gazon Pur + Anti Mos 10kg
€29,95 €24,95
DCM
Microgazon Plus - 3kg
€12,95 €11,95
Fertigreen
Fossiele Zeewierkalk 20kg
€19,95
DCM
Microkalk Plus
€16,95 €15,45

Kunstmest

Bodems verzuren van nature. Vervolg hiervan is dat de bodem minder voedingsstoffen opneemt, wat uiteindelijk resulteert in het ontstaan van kale plekken, onkruid en mos in het gazon. Het is dus belangrijk om kunstmest te strooien! Kunstmest is gemaakt van, voornamelijk niet-biologische hoofd- en sporelementen. Het gazon heeft deze voedingsstoffen nodig voor een optimale groei van het gazon. De belangrijkste elementen waaruit kunstmest bestaat, zijn de hoofdelementen stikstof, fosfor en kalium (NPK). Stikstof bevorderd de groei, fosfor zorgt voor goede wortelontwikkeling (sterke wortels) en kalium bevorderd de algemene ontwikkeling van de plant. Denk hierbij aan de stevigheid en de weerstand van de plant.

Strooien van kunstmest

Het is belangrijk dat er voldoende voedingsstoffen in het bodemleven zitten. Planten halen hier hun energie vandaan. de bodem heeft  voornamelijk tijdens de bloeiperiode in het voorjaar en de zomer (afhankelijk van het weer) behoefte aan extra voedingsstoffen. Het is dus belangrijk om kunstmest te strooien! Geadviseerd wordt om minimaal 2 keer per jaar te bemesten, namelijk in het voor- en najaar. Een gemiddeld gazon wordt als volgt bemest één keer van maart tot en met juni (voorjaar) en de tweede keer van juli tot en met september (najaar). Ieder gazon heeft ten slotte haar eigen gebreken, zo moeten sommige gazons, afhankelijk van de staat van het gazon, vaker dan 2 keer bemest worden. Voor een strooiadvies op maat kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen. 

Verschillende soorten kunstmest

Er bestaan verschillende soorten kunstmest voor verschillende doeleinden als voor het gazon, weiland, buxus, moestuin, beukenhaag en de voor de paardenweide. Deze soorten kunstmest hebben allen een specifieke samenstelling om een bepaald probleem betreft het gazon te voorkomen of op te lossen. Je hebt universele, allround meststoffen die voor de meeste gewassen toepasbaar zijn. Een goed voorbeeld hiervan is 12-10-18.  Dit is een meststof die u in uw hele tuin kunt toepassen. Door de universele samenstelling is het geschikt voor uw gazon, borders en zelfs de moestuin.

Je hebt dus ook specifieke meststoffen. Een voorbeeld hiervan is de Stikstof Plus N23 van het merk Fertigreen. Dit is een mest die specifiek gericht is op een snellere groei van het gras en een mooie diepgroene kleur.

Hoe strooi je kunstmest?

Er zijn verschillende manieren om het kunstmest te strooien. Je kunt er voor kiezen door het te strooien met je hand. Dit wil prima bij kleine tuinen. Wees wel verdacht dat je het kunstmest gelijkmatig verdeeld over de tuin voor een optimaal effect. Bij ietwat grotere tuinen wordt aangeraden om het kunstmest te strooien met een strooiwagen. Klik hier voor ons assortiment strooigereedschap. Strooiwagens zorgen voor een gelijkmatige spreiding. Het is ook nog eens heel snel en effectief!

Waar koop je kunstmest?

Sommige tuin- en bouwcentra verkopen kunstmest. U kunt er ook voor kiezen om online uw kunstmest te bestellen. Tuindirect beschikt over een breed assortiment aan verschillende soorten kunstmest en organische meststoffen. Bij staffel bestellingen bieden wij u, afhankelijk van het bestelaantal, een royale kortingspercentage aan! Zo bespaart u tot wel 20% bij bulk aankopen (volle pallet á 40/42 stuks).