Koemest

Koemest

Koemest kopen

Verbeter de bodem met koemest! Gedroogde koemest zorgt voor een betere bodemstructuur zodat de (gras)planten de voedingsstoffen beter kan opnemen uit de bodem. Zo blijven je planten sterk en groen en zullen ze niet verkleuren en verslappen. Koemest is een gedroogd product en het is stuifvrij. Het is een 100% organische mest waardoor het een milieuvriendelijk product is!

Naastdat koemest het bodemleven stimuleert zorgt het - dankzij de samenstelling -  ook dat de het gras, de planten etc. de nodige voedingsstoffen (de belangrijkste NPK-voedingsstoffen) binnenkrijgt gedurende een lange periode.

Koemest is dankzij haar samenstelling breed inzetbaar. Zo kun je koemest o.a strooien op het gazon, in de moestuin en op planten. 

Hoeveel koemest strooien per m²?

Hoeveel koemest je moet strooien per m², hangt af van de toepassing en de kwaliteit van het grond. Gemiddeld gezien kun je met 1 kilogram koemest zo'n 10 m² uitstrooien.

Wanneer koemest strooien?

We raden aan om vroeg in het voorjaar koemest te strooien, om het gazon een kickstart te geven voor het voorjaar. Wanneer je koemest in de moestuin strooit, kun je dit in december al doen. Voor een optimaal resultaat raden we aan om koemest te strooien in combinatie met een kalk meststof voor een extra groeispurt.