Vogelbescherming Nederland

Nestkast Toronto (Koolmees)

€18,95
€17,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

Vogelbescherming Nederland Nestkast Toronto (Koolmees)

De nestkast Toronto van het merk Vogelbescherming Nederland is een gecertificeerde nestkast, speciaal ontwikkeld voor de koolmees! Laat de vogels meteen thuis voelen bij u in de buurt door het aanschaffen van de Toronto nestkast. Nestkastje gemaakt van FSC-hout. De Nestkast Toronto heeft een moderne, natuurlijke uitstraling. 

Koolmeesjes bestrijden de eikenprocessierups

Laat de koolmees nou net het ultieme wapen zijn tegen de eikenprocessierups! De eikenprocessierupsen komen massaal op nestkastjes af. De meesjes zorgen er vervolgens voor dat ze de overlast gevende eikenprocessierupsen opeten. Verschillende gemeenten, waaronder Hardenberg, zetten zich massaal in voor het bestrijden door middel van het plaatsen van een nestkastje geschikt voor koolmeesjes.

Hoe moet ik mijn nestkast ophangen?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het plaatsen van een nestkast. Zorg er allereerst voor dat je het nestkastje op een rustige plek ophangt. Hang de nestkast op ooghoogte (1,5 tot 2 meter hoogte), zodat er geen katten en andere huisdieren bij kunnen komen. Zorg tevens voor een vrije aanvliegroute. 

Schoonmaken

Het beste moment om de nestkast schoon te maken is wanneer de jongen uitvliegen, voor de volgende broed. Mocht dit niet lukken, dan kunt u er voor kiezen om de nestkast in het najaar schoon te maken, wanneer de eerste nachtvorst is geweest.

Eigenschappen

checkmark Nestkast voor koolmezen

checkmark Basic look met een zwarte dak

checkmark Gemaakt van stevig hout

 

Specificaties
  • MateriaalFSC-hout
  • Afmeting15 x 20 x 28,5 cm
  • Gewichtkg
  • KleurGroen, naturel
  • Geschikt voorkoolmees en andere meessoorten
  • EAN8714335900714
  • Artikel code980600413