Nestkast Portland leisteen (o.a voor Koolmees)
Uw winkelwagen:
Totaal
Vogelbescherming Nederland

Nestkast Portland leisteen (o.a voor Koolmees)

€18,95
€16,95
Levertijd: Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
  • Bestel 2 voor €14,95 per stuk en bespaar 12%
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 6,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Voor 17.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden.
Product informatie

Vogelbescherming Nederland Nestkast Portland leisteen, Ø 28 mm

Nestkastje gemaakt van FSC-hout en voorzien van een leistenen dak. De Portland heeft een moderne, natuurlijke uitstraling. Dankzij de invliegopening met een diameter van 28 mm is de nestkast toegankelijk voor o.a. de pimpelmees, koolmees en zwarte mees.

Koolmeesjes bestrijden de eikenprocessierups

Laat de koolmees nou net het ultieme wapen zijn tegen de eikenprocessierups! De eikenprocessierupsen komen massaal op nestkastjes af. De meesjes zorgen er vervolgens voor dat ze de overlast gevende eikenprocessierupsen opeten. Verschillende gemeenten, waaronder Hardenberg, zetten zich massaal in voor het bestrijden door middel van het plaatsen van een nestkastje geschikt voor koolmeesjes.

Hoe moet ik mijn nestkast ophangen?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het plaatsen van een nestkast. Zorg er allereerst voor dat je het nestkastje op een rustige plek ophangt. Hang de nestkast op ooghoogte (1,5 tot 2 meter hoogte), zodat er geen katten en andere huisdieren bij kunnen komen. Zorg tevens voor een vrije aanvliegroute. 

Schoonmaken

Het beste moment om de nestkast schoon te maken is wanneer de jongen uitvliegen, voor de volgende broed. Mocht dit niet lukken, dan kunt u er voor kiezen om de nestkast in het najaar schoon te maken, wanneer de eerste nachtvorst is geweest.

Eigenschappen

Goede huisvesting is voor vogels steeds moeilijker te vinden. Steeds meer natuurlijke nestplaatsen verdwijnen. U kunt de vogels dus echt helpen met het plaatsen van één of meerdere nestkastjes!

Specificaties
  • MateriaalFSC-hout, leisteen
  • Afmeting22 x 14,5 x 23,5 cm
  • Gewicht1,355 kg
  • KleurBruin, grijs
  • Geschikt voorMezen
  • EAN8714335931084
  • Artikel code905800213