Vogelbescherming Nederland

Nestkast Little Rock (Voor koolmeesjes)

€10,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

Nestkast Little Rock, Ø 26 mm

Kleine nestkast van Vogelbescherming Nederland. Heeft een opening van 26mm waardoor het de kleine mezen aantrekt. De Nestkast Little Rock is ontwikkeld in samenwerking met Vogelbescherming Nederland.

Koolmeesjes bestrijden de eikenprocessierups

Laat de koolmees nou net het ultieme wapen zijn tegen de eikenprocessierups! De eikenprocessierupsen komen massaal op nestkastjes af. De meesjes zorgen er vervolgens voor dat ze de overlast gevende eikenprocessierupsen opeten. Verschillende gemeenten, waaronder Hardenberg, zetten zich massaal in voor het bestrijden door middel van het plaatsen van een nestkastje geschikt voor koolmeesjes.

Hoe moet ik mijn nestkast ophangen?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het plaatsen van een nestkast. Zorg er allereerst voor dat je het nestkastje op een rustige plek ophangt. Hang de nestkast op ooghoogte (1,5 tot 2 meter hoogte), zodat er geen katten en andere huisdieren bij kunnen komen. Zorg tevens voor een vrije aanvliegroute. 

Schoonmaken

Het beste moment om de nestkast schoon te maken is wanneer de jongen uitvliegen, voor de volgende broed. Mocht dit niet lukken, dan kunt u er voor kiezen om de nestkast in het najaar schoon te maken, wanneer de eerste nachtvorst is geweest.

Eigenschappen

checkmark Kleine nestkast

checkmark Basic natuurlijke look 

checkmark Geschikt voor diverse vogels

Specificaties
  • MateriaalHout
  • Afmeting12 x 22 x 11 cm
  • Gewicht-
  • KleurGroen, naturel
  • Geschikt voorKleine mezen
  • EAN8714335900165
  • Artikel code905311013