Bird Home

Boomkruiper Nestkast

€9,95
Levertijd: Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Vragen? Bel ons! 0857-920171
Standaard € 4,95 verzendkosten in NL
Veilig shoppen met Webshop Keurmerk
Graag betalen na ontvangst? Dat kan!
Product informatie

Buzzy® Home Boomkruiper Nestkast 

 

Dit super mooie nest kastje is uiterst geschikt voor de boomkruiper en boomklever. Het nestkastje heeft een simplistische look maar op een sfeervolle en toch speelse manier. Het blauwe dakje zorgt voor een speelse kleur die past in elke tuin. De vorm en het formaat van het kastje, maken het perfect voor de kleinere vogels en met name de boomkruiper en -klever. 

Boomkruipers en Boomklevers

Veelal worden de twee vogels met elkaar verward of over één kam geschoren. Maar het zijn toch echt twee heel verschillende vogeltjes ondanks dat ze zoveel op elkaar lijken. Boomkruipers zijn bruin-wit en hippen over de boomstam alsof ze over de boom kruipen. Vandaar hun naam. De blauwgrijs-roestoranje neefjes van de boomkruiper heten boomklevers omdat zij over de boomstam lopen en als ware lijken te kleven aan de boom. 

Hoe weet ik welke van de twee in mijn kastje verblijft?

Boomkruipers en boomklevers verschillen in hoe zij in een nestje verblijven. Boomklevers zijn metselaartjes. Je ziet gelijk wanneer zij in je nestkastje verblijven. De metseldrang is bij deze vogeltjes is zo sterk dat zij ook als het nest gat de juiste grootte heeft ze er toch omheen metselen of dit ergens in de omgeving een metselwerkje maken. De kruipers doen dit niet, zij zullen met meerdere soortgenootjes knus in een nestje op elkaar kruipen om in de winter warm te blijven. Dus als je veel gezang hoort vanuit het nestje of in de buurt ervan dan heb je waarschijnlijk te maken met de boomkruiper. 

TIP: Beide soorten eten vrijwel alleen insecten, maar deze zijn bijna niet te vinden in de winter natuurlijk. Zij wisselen vullen hun dieet in de winter aan met vogelzaden. Dus verwen de boomkruipers en/of boomklevers door je winterzaad ook eens aan te vullen met meelwormen of kies voor een mix waar meelwormen bij in zitten. Bekijk hier ons assortiment vogelvoer.

Eigenschappen

checkmark Biedt de ideale en een veilige nestplek

checkmark Gemaakt van FSC gecertificeerd hout

checkmark Op te hangen op een hoogte van ca. 250 cm

checkmark Ideaal voor Boomkruipers en Boomklevers

checkmark Invliegopening kleiner dan 4 cm

Specificaties
  • InhoudNestkast voor Boomkruiper en boomklever
  • Afmetingen 35 x 12.5 x 13 cm
  • MateriaalFSC gecertificeerd hout
  • KleurGroenblauw
  • EAN8711117891079
  • Artikel nummer889107